uçakta yaşanmış olaylar

/ 5
Çoğu havayolu şirketi bildiğimiz gibi düzen ve kurallar içinde işler ve saygı üslüp kesinlikle bozulmayan yerlerden biridir. 7 saatlik bir uçak seyahati gece uçuşu ve 2 saatlik rötarın ardından uçakta böyle herkes uyuyor klasik uyku problemim yine uyuyamadım müzik kitap bi şekilde vakit öldürmeye çalışıyorum Işık’lar kapalı hosteslerin olduğu bölüm perde ile kapatılmış lavabo perdenin arka tarafında lavaboya gitmek için perdeyi açtığımda 2 hostesin sigara içtiğini gördüm ee tabi onlarda beni gördü tam çöpe atıyordu ki dur atma yanarsak beraber yanarız bi dal verin be abim kaç saat oldu dememle bir dal da bana verip içmiştik e kokmadı mı kimse fark etmedi mi dediğinizi duyar gibiyim her duman alıp verişimizde hostes arkadaş spreyi dayıyordu en son çıkarken böyle sanki yutmuşum gibi bi his vardı zaten içimde hayatımın en güzel uçak yolculuğuydu diyebilirim
Geçen ay antalyadan moscowaya dönüyorum.uçakta moscowa da yapılacak yeni inşaat işin de görevlendirilecek kaynakçı kürekçi vs yaklaşık 10 kişilik bir Türk grubu var(konuşmalarından anladım) her neyse bu arkadaşlardan biri yemek servisinden sonra uçağın tuvaletine girip bir güzel sigara yakıyor e haliyle pilot amcamın göstergede hemen uyarı beliriyor ve anonsa başlıyor kabin ekibi acilen tuvalete gidiyor ve arkadaşı koltuğuna oturtup ufak bir sorguya çekiyor. Ama arkadaşın ne rusça ne de ingilizcesi olmadığı için rus hostesi anlayamıyor iş başa düşüyor ve tercümeye başlıyorum. Kendisi için özür dilediğini anlatıyorum ama bu arkadaş akıllanmıyor ne olmuş amk içtiysek sanki bombamı koyduk bla bla diye haykırdıkça haykırınca iş daha sarpa sarıyor kabin amiri geliyor ve arkadaşa ödeyeceği para cezası ile ilgili bir kaç kağıt imzalatmak istiyor,arkadaş imzalamayıp kağıdı yırtmaya çalışıyor olay çığrından çıkıyor,sonrasında uçak piste teker deydiği an arkadaşı polisler omuzlara alarak sorguya götürüyor.ve arkadaşın ağzından o acı cümleler dökülüyor;hep sizin yüzünüzden oç ları beni gaza getirip sigara içirdiniz bu parayı hep beraber ödeyeceğiz..
Sağolsun o arkadaş sayesinde moscowa da 3 senedir yaşadığım halde sırf Türk olduğum için benide 2 saat pasaport kontrolünde bekletip onlarca soruya cevap vermek durumunda kalmıştım.
adana-istanbul uçuşu esnasında biraz dertli bir abla bir anda bağıra bağıra orhan gencebay şarkısı söylemeye başladı. sonra bir baktık bütün uçak eşlik ediyoruz.

sonradan öğrendik ki doktoru korkunu şarkı söyleyerek yenebilirsin demiş, abla da yalnız yenmeyeyim diye hepimize söylemiş.
budapeştede daha uçağa binemeden yaşandı tüm olay. tarih 16 temmuz 2016, biz dünyadan habersiz orta avrupayı gezerken türkiye karışmış gitmiş. uçuşlar iptal bildirimiyle havaalanına gittik, thy sağolsun bize otel, ulaşım, yeme-içme, 2 gün sonraya yeni bilet falan... zar zor döndük memlekete.

atatürk freeshop daki dayı da rahat rahat anlatıyor; işte 2 hafta önce şurada canlı bomba patladı, 3 gün önce asker geldi burayı taradı, guylian çikolatalar 4 kutu 21 euro kampanyalı...
Biner binmez uyuduğum için yaşayamadığım, şahit olamadığım olaylardır. Tek aksiyonum kalkarken ve inerken içimdeki kelebektir.
telefonum uçak modunda camdan story çekerken yaşlı teyze beni dövecekti düşeceğiz o telefonunu kapat diye benim kulağımda kulaklık duymuyorum tabi teyze tüm uçağı ayağı kaldırmış ben öle manzaraya dalmışım hostesin dürtmesi ile kendi geldim :)
seks. Yaşamadım ama yaşanmıştır diye tahmin ediyorum
Ankara'dan Van'a gidiyorum Pegasus'la Van Gölü üzerinden iniyoruz cihazlarınızı uçuş modunda bile olsa kapatın diye anons yapılmış ben dahil bir kaç kişi uçuş modunda foto çekiyor. 27C de oturan ablanın telefonu çaldı. Ben 'Lan ne oluyor?' derken meşgule aldı cihazı arayan ısrarla ikinci kez arayınca telefonu açıp yere eğilip konuşmaya kalkınca ben reflex olarak 'ABLACIM NAPIYORSUN KAPAT ONU HEPİMİZİ ÖLDÜRECEKSİN' diye bağırdım. Yıllardır uçarım ilk kez böyle korktum. Sonra abla bana bağırmasın mı neden bağırıyormuşum kibarca söyleyebilir mişim vs. Suçlu oldum iyi mi.
bitanecik canımız ryanair ile köln üzerinde yükselişe geçtiğimiz sırada pilotun sağ tarafa manevra yapmaya çalışmasıyla uçağın birden alçalması, daha sonra manevradan vazgeçilmesi ve tekrar düz şekilde yükselişe devam edilmesi, ardından aynı şeyin tekrar yaşanması ve herkesin çığlık atması, yanımdaki ablanın cep vodkasına kutsal şarapmışcasına sarılması ve nihayet üçüncü denemenin başarıyla sonuçlanması

tanım yapmak gerekirse; yolcuların uçak içerisinde seyahat halindeyken başlarına gelen, gözlemledikleri ilginç olaylar bütünüdür
/ 5