evde bira yapımı

/ 2
öncelikle şunu söylemekte fayda var: turşu kurmaktan daha zor değil. bunun da yapılış çeşidi var: amatörü eğlendiren kit ile bira yapımı ya da daha profesyoneller için tam tahıl bira yapımı gibi.
alkollü içkilere gelen vergi zamları düşünülürse, yakın gelecekte her T.C. vatandaşının uzmanlaşacağı bir alan. Şimdiden kurs açan köşeyi döner. Tadı nasıldır? Yapana, malzemelerine (tahil kullanıldı mı, malt özüyle mi? hangi tür vb.) göre değişir, ama baya güzel sonuçlar almak, yani içene ''woww çok iyi'' dedirtmek zor değildir. Şimdi içtahlanıp hadi yapalım da akşama içelim diyen varsa, sakin olsun. Sütlü kahve yapmıyoruz. Yapım işlemi aslında kolay ancak biranın olması için ortalama 2,5/3 haftalık bekleme süreci var. Yasal bir uyarı; evde bira yapmak kanun önünde serbest her T.C. vatandaşı izin almadan yapabilir, ama satamaz! Sattığın an devlet baba senden hesap sorabilir. Ben demiyorum, kanun diyor. Ben olsam demezdim, ben gol atamayan ronaldo'yum, demem.
(bkz: butik bira )

İnternet sitesini takip edin, bir de facebook grupları var ki muhteşem bilgi paylaşımı ve yalak muhabbet dönüyor. Bira tadım etkinliği yapıyolar sık sık.
merak ettiğim hobi. bilgisi olan arkadaşlardan bilgi almak isterim.
bira kitini temin ettikten sonra 1 saatinizi ayırıp hazırlayarak, 15 günün sonunda içmeye başlayabileceğiniz muazzam etkinlik. on numara lezzeti var
temin edilen kitler ile pratik bir şekilde yapılabilecek; ancak kullanılan kovanın temizliğine ve mayalama işlemi sırasındaki sıcaklığa dikkat edilmediği takdirde bir kova birayı dökmek zorunda bırakabilecek uğraş. kesinlikle ekonomik, yalnızca azıcık sabır istiyor.
Son zamanlarda alkollün çok pahalı olasıyla öğrencilerin tek çaresidir.

Tavsiyeleri alalım ?
En büyük zahmeti tekelciden alınan şişeleri temizlemek. Ama bir kere temizleyince hep aynı şişeler dönüyor, sadece şişe bitince çalkalayıp ters çevirip kurutmak lazım. Hem keyifli, hem de ev ekonomisine katkıda bulunan bir uğraş. Evde kasa kasa çok güzel bira oluyor, tavsiye ederim.
Aklıma shameless’taki frank gallagher’in evde bira yaptığı bölümü getiren başlık.
/ 2