#tüm dunyadabiryerdeyim entry'leri

facebook yokken buralar hep yonjalıktı.
2005 yılında adsl'in hayatımıza girmesiyle evlerde bilgisayar ve internet bağlantıları yaygınlaşmaya başladı ve o yıllarda çıkan yonja adlı facebook benzeri site ile insanlar sosyal medyaya ilk adımı atmış oldu. sonrasında hi5, myspace, hotmail space gibi bir çok site daha açıldı ama en fazla 1-2 sene popüler olup birden bire kayboldular.
yonja'da ünlüler adına açılmış sahte profilleri ekleyip "tarkan benim arkadaşım, sezen aksu benim arkadaşım" gibi muhabbetler çok dönerdi :D
www.yonja.com
sene 2007, artık mp3-mp4 çalarlar yaygınlaşmaya başlamış, 2 megapiksel kameralı telefonlar çıkmış artık herkesin elinde nokia xpressmusic telefonlar, sony ericson walkman telefonlar, arada bir kaç kişide nokia n73 falan... limewire veya müzik forumlarından saniyede 15 kb hızla müzik indirmeye çalışıyoruz 4 gb sınırlı türk telekom internetimizle, hey gidi günler... sagopa yeni albüm çıkarmıi duydunuz mu? grup seksendört'ün yeni şarkısını dinlediniz miii?? derken liseden sıra arkadaşım: yuutup diye bir web sitesi çıkmış gördün mü? çok iyi videolar var içinde, şarkılar falan da var, akşam bir bak istersen... demesiyle youtube hayatımızın vazgeçilmezi oldu... okulun bilgisayar salonuna gidip tüm sınıf youtube'dan gaffur-çakkıdı dans videosu izlerdik :D
beowulf ile başlar, william shakespeare ile devam eder, charles dickens, virginia woolf falan derken george orwell ile biter. öte yandan noam chomski, ferdinand saussure, anthony burgess ve daha niceleri ile yatılıp kalkılan bir lisans bölümüdür.
kimileri ingilizce öğretmenliğini kazanamadığı için gelir kimileri de yüzde doksanı boşa çıkan büyük hayallerle (okulda kalacağım, yurt dışında doktora yapacağım, profesör olacağım...).

sınıf mevcudunun yüzde 70-80'i kızlardan oluşan bu bölümde dil, dilbilim, edebiyat, kültür, çeviri, dil öğretimi, eleştiri vb. alanlarda çalışmalar yapılır. aslında bakıldığında insanın ufkunu aşırı genişleten, entellüktellik seviyesini yüksekten ve eleştiriyi öğreten bir bölüm gibi görülse de her alanda olduğu gibi öğrencilerin seviyeleri git gide düşmekte, dolayısıyla öğrencilerin hızlı ve kolay yoldan mezun olup formasyon alarak meb'e kapağı atma çabası çoğunluktadır.

(bkz: to be or not to be)

30 dakikada edebi eleştirmen olmak isteyenlere;
- sparknotes
- course hero
- shmoop
- pink monkey
- gutenberg
ortadoğu’da, dicle ve fırat nehirleri arasında kalan bölgedir. bu bereketli topraklarda tarih boyunca birçok medeniyet doğmuş, yaşamış, çökmüştür ve hala günümüze insanlar bu uğurda kan dökmektedir. eskiden iklimi ve tarımsal bereketi için savaşılan bu medeniyetler beşiği, şimdilerde ise petrol ve madenler için istila edilmektedir.

derler ki; bir batılı ihtiyacı olan her şeyi güneyden alır.
2011 yılında yayına başlayıp, 2017 yılı başlarında kapanan türkiye'nin ilk tatil televizyon kanalıydı. bu kanal kapanınca sanki televizyondan tüm çizgi film kanalları silinen bir çocuk gibi üzülmüştüm. her türlü yerli ve yabancı gezi programları verirdi bu kanal... ayhan sicimoğluile ilk orada tanışmıştım, uzakdoğu ülkelerinin coğrafi konumlarını öğrenmiştim, güney amerikanın sahil kasabalarını keşfetmiştim, akdeniz ülkelerine ilgim 10 kat daha artırmıştı.
gel gör ki her güzel şeyin bir sonu varmış. diğer kanallara ve gezi programlarına kıyasla üst düzey kalitede bir yayın sunan bu kanal da sessiz sedasız kapandı gitti.