tayland

konuyla ilgili 26 entry daha
kadınsı erkeklerin ülkesi. türkiye' de ne kadar lokantacı, fırıncı varsa (bkz: kiev otobüsü) gibi doluşup taylanda gider.

tAYLAND eski adıyla SİYAM yada bugünkü adıyla TAYLAND Krallıgı diye anılır .TAYLAND’ın dilimizdeki karşılığı ÖZGÜR ÜLKE anlamındadır . Nüfusu 2009 verilerine göre 65,905,410 kişidir. Nufus'u türkiyeye yakın.

(bkz: bangkok) (bkz: thai) dilinde “Melekler Sehri ” anlamına geliyor. Zaten Bangkok’ta 400’den fazla tapınak olduğu için
“Tapınaklar Sehri” de deniyor. Sehirde birçok tapınak UNESCO koruması altında bulunuyor.

tayland - bitcoin-Tc9oG


bu ülke filmlere mekan olmuş tropikal adaları, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği 400’den fazla budist tapınağı, çarpıcı güzellikte doğası, dünyaca ünlü Tay masajı ile Güney Asya’nın en popüler turistik destinasyonlarının başında geliyor. Doğu geleneksel yaşamı ile Batı modernizmini bir arada kaynaştığı başkent Bangkok ise, son yıllarda hızla yükselen gökdelenleri, iş merkezleri, şık otelleri, dünya markalarına ev sahipliği yapan lüks alışveriş merkezleri ile adeta Asya’da parlayan bir çekim merkezi haline geldi.

tayland - bitcoin-mFvQu


İlk defa gidenler için bunaltıcı, sıcak, gürültülü ve kokan bir kaos şehri görüntüsündeki Bangkok, bundan çok daha fazlasını barındırıyor. Renklerin, kokuların ve tatların içerisinde egzotik bir yolculuk bu şehir.

tayland - bitcoin-8qJMz

Budizmin başkenti Bangkok’da Osmanlının izleri.

Bu günkü uzak doğuda melekler şehri diye adı geçen Bangkok aynı zamanda müslümanlarında yaşadığ ve ibadetlerini serbestçe yerine getirebildikleri bir şehirdir.

Bangkok’daki cami sayısı aşagı yukarı 55 civarıdır ve bunların en önemlisi (bkz: caran kurun) bölgesinde bulunan Bang Uthit camidir.
Sultan II Abdülhaamid’in arzusu olarak yaptırılan ve o günkü Tayland kralı tarafından kabul görerek inşasına izin verilen cami günümüzdede hala ibadete açıktır ve üzerinde Osmanlı arması taşımaktadır.