mersin

konuyla ilgili 40 entry daha
Antalya'dan daha fazla potansiyeli olsa da politik ve baska anlayamadigim sebeplerden dolayi yatirim yapilmayan sehirdir. Ha ayrica sanirim(emin degilim, yanlissam duzeltininiz lutfen) turkiye'deki havalimani olmayan tek buyuksehir hatta, tek sehir bile olabilir. Zira Siirt, batman vs gibi kucuk sehirlerde bile havaalanlari mevcut. adana'dan havas ve diger yollar ile havalimani ve sehir arasinda ulasim saglaniyor. Tabii ucuza buldugunuz gidis gelis ucak biletinin yarisi kadar oduyorsunuz. Gecen ay 17 lira idi.
Yeni(ilk) havaalani yapimina baslandj ama adana'ya daha yakin. 45 km sehir merkezinden uzakta(adana 60 km!). Yani "bu ne perhiz bu ne lahana!"

Ayrica kibris'a feribot ile bu sehirin, tasucu ilcesinden gecebilirsiniz.
Sehir guzel idi fakat hem insanlari hem politikacilari sehrin anasini aglatti. Yemyesil meyve, ozellikle turuncgiller, bahcelerinden beton yiginina donusen bir sehir. Tek ozelligi denizi olmasi. Baska da bir ozelligi yok. Gece hayati sadece zenginlerin raki balik lokantasi ve birkac nightclub'tan ibaret. Eskiden cok ucuz olsa da son yillarda suriyelileri kaziklama bahanesiyle emlak fiyatlari ve kiralari yukselmis, suriyelileri degil de kendi insaninj kaziklamaya donmustur olay.