macbook

saçma bir sorunu nedeniyle hemen hemen her parçasını değiştiren ama laptopumu değiştirmeyen apple firmasının canım bilgisayarı. üstelik tüm bu değişimler ve sistem formatından sonra aynı hatanın geri dönmesi benim hayattan umudumu bir an kesti** sonuç; kendi haline bıraktım.
2011 yılından beri aktif olarak kullandığım ve 3-5 defa kapattığım bilgisayar. 6 yıllık serüvenim boyunca farkettiğim bir şey var. bilgisayar dizel motorlu araba gibi abi. bilgisayar ısınmaya başlayınca daha hızlı oluyor, daha rahat render yapıyor falan.
işçilik, malzeme kalitesi ve müşteri hizmetleri ile öne çıkan apple firmasının ürettiği bilgisayar modeli. mid 2014 macbook pro versiyonunu sorunsuz kullanmaktayım. uzun ömürlü olması gözönüne alınırsa fiyatı uygun. en az iki notebook eskitilen sürede bir macbook ile sorunsuz devam etmek mümkün.
bilgisayarlar ikiye ayrılır. MacBook Air ve MacBook Pro. gerisi atari. şu aralar 3600 tl'ye MacBook Air sahibi olabilirsiniz. kampanyalı fiyatıdır. ben kullanıyorum ve çok memnunum.
macbook pro'sunu 3 yıldır kullandığım, geliştirme ve tasarım ortamı için tek geçtiğim stabilite canavarı. Gönül isterdi başka markaların laptoplarında da linux sistemleri bu kadar sorunsuz kullanabilmek, umarım milli irademiz bunu yapacak *(bkz: swh)
abartıldığı kadar mükemmel bir gelişme gözlemleyemediğim icat.

şimdi 2013 late macbook pro retina var bende. cihazın şarjı 8 saat gidiyor, bunun 9. benimki 13' bu 12' ki bana göre 13 ideal boyuttur daha aşağısı gereğinden fazla küçülüyor. e konfigürasyonu da yükseltebiliyorsun fiyattaki makası açarak. yeni nesil işlemci ve anakart dışında büyük bir fark yok. tamam fansız core m işlemci çok güzel bir yenilik ancak bu mudur yani olay? pronun 2 adet usb 3.0, 2 adet thunderbolt, hdmi ve magnet şarj girişi de cabası.

elimdeki cihaz hem iki senelik hem de yurtdışından bana yaklaşık 2500 liraya gelmişti, yani daha ucuz. şimdi sadece hafif ve ince olduğu için mi bu cihaza daha fazla para vereyim?
yıllardır keyifle kullandığım (bkz: apple)'ın diz üstü bilgisayarı. 13.3 inç, artık air olarak üretilen macbook kullanıyorum. ince ve hafif olması, ekran renklerinin güzelliği, sunum hazırlarken sunduğu seçeneklerin çokluğu gibi pek çok güzel özelliği var. daha önce kullandığım mac'lerde hiç sorunla karşılaşmama rağmen şu an kullandığım modelde çok sıkıntı yaşadım. garantisi bittikten çok kısa süre sonra anakartı yandı. 1 aydan fazla anakart bekledim gelmeyince daha fazla bekleyemeyeceğim için başka bir serviste yaptırdım. klavye problemi oldu apple bu sorunu kabul ettiği halde değişimi ücretsiz gerçekleştirmediler. ben de 2.000 tl daha ödememek için yaptırmadım. size en büyük tavsiyem bir apple ürününüz varsa yetkili servis dışında asla dokundurtmayın. çünkü eğer bunu yaparsanız kendi hataları olduğunu kabul ettikleri ürünlerde bile değişim yapmıyorlar. bu model çok albenili, hafif ve güzel ancak tam da yine bu nedenlerden dolayı çok hassas. yakın zamanda macbook pro'ya geçmeyi planlıyorum. umarım yine bu kadar çok üzülmem.
macintosh işletim sistemine sahip, apple 'ın dizüstü bilgisayar serilerine verdiği isim. air, pro gibi modellere sahiptir.
özellikle tasarım, sosyal medya, mimarlık, çizim programları vs kullananlar için oldukça stabil ve kullanışlı bilgisayardır.
oyun için kullanmılması pek uygun olmayan, fakat video düzenleme, yazılım geliştirme ve daha birçok alanda çok etkili bir şekilde kullanılabilen ecnebi bilgisayarı.