bozcaada

konuyla ilgili 46 entry daha
çanakkale geyikliden 20 dklık feribot yolculuğu ile varılabilecek harikulade ada.
üç günlük kamptan yeni dönen ve ilk defa ada kampı yapmış biri olarak; öncelikle ada, kampçılar için çok güzel bir lokasyon, ancak ada da bir tane kamp alanı var eğer çadır kiralarsanız kişi başı 50 tl kendi çadırınızda kalacak iseniz kişi başı 35 tl(fiyatlar çadır başı değil kişi başı). biz kampımızı sahile attık oradaki diğer kampçı arkadaşlarla sohbet ederken öğrendiğimiz kadarı ile jandarma ara sıra gelip çadırları kaldırtıyormuş ama biz oradayken ne gelen oldu nede uyaran.
çadır yeri ayarlandığına göre şimdi koylara doğru yol almanın zamanı geldi kesinlikle deniz gözlüğü, şnorkel ve deniz ayakkabılarınızı yanınıza alın, akvaryum koyunda rengarenk balıklar ile yüzmeye başlamadan önce suya biraz alışsanız iyi olur zira su soğuk. bir kaç koy daha gezdikten sonra gün batımına yakın, gün batımını izleyeceğiniz ve harika fotğraflar çekeceğiniz güzel bir yere geçmeye başlayın, gün batımı için illaki ada da gösterilen yere gitmenize gerek yok aynı güzellikler çoğu yerden izleniyor. koy koy gezdikten sonra bence tatilinizin son anlarını sakin ve huzurlu geçireceğiniz ayazma plajına ayırın ve buraya yerleşin deniz, kum, güneş ve kitap ada hayatınızın son demlerini ayazma plajında geçirin bence.
yüzme, plaj ve gün batımı işlerini de hallettiysek artık adaya has bazı şeylerin farkına varmaya başlayalım kesinlikle ve kesinlikle damak çatlatan ve sakızlı bademli kurabiyeleri denemeden dönmeyin. bozcaada nın bulgar taşlı sokaklarını keşfederken çatlak kurabiyelerden atıştırmayı da unutmayın, tüm kurabiyeler harika ama azami bu saydıklarımı pas geçmeyin derim ha unutmadan gözkırpan kız resminin yanında, önünde falan kesinlikle fotoğraf çekilin, kurabiye için çiçek pastanesi ve veli dedeyi tercih edebilirsiniz.
reçel kısmına gelmek gerekirse adanın yerlisi bir abladam aldığım bilgilere göre adada üretilen tam 30 çeşit reçel varmış, domates ve karpuz reçeli de dahil. benim favorim ise cevizli süt reçeli ile gelincik reçeli, denemedim ama yaban incir reçelininde çok iyi olduğu gelen tavsiyeler arasında. yemek konusunda benim bir favorim yok ancak balık restoranları içerisinde iyi olanlar varmış kendim denemediğim için buraya bir isim ve adres yazamıyorum malesef.
son bir tavsiye bence adaya kesinlikle araba ile gilinmeli çünkü yürüyerek gezilecek kadar küçük değil ve tatilinizin büyük bir kısmı ulaşım sorunu ile geçmesin.
geyikli - bozcaada feribot sefer saatleri için tık tık