yurtdışı eğitim

/ 3
ülkemizin eğitim sisteminden kopup, yabancı dil, yeni kültürler öğrenip, yeni yerler gezmenin, türkiyede alışık olduğunuz vizyondan farklı bir vizyonla karşılaşıp, kendinizi geliştirebileceğiniz bir eğitim şekli. üniversite zamanlarımda çok istemiştim fakat, gidemedim. giden arkadaşlarımın da kendilerine kattıklarını görüp sürekli kıskandım. fırsatınız varsa gidin saygıdeğer yazarlar.
yurtdışında eğitim almak isteyen bir yazar olarak, baya bir araştırma yaptığım konu. akare fuarlarına katılacağım bu ay, seneye giderim biryerlere umarım.
akare iyidir. çok fuar gezmiştim akareyi çok beğenmiştim. akarede de atlas yurtdışı eğitim ile tanışmıştım çok yardımcı oldular sağolsunlar.
hızla artan kurlar ve paramızın değer kaybetmesi sonucu çoğu gencimiz için hayallerde kalacak olması üzücü.. orta kesimden olup yurtdışında eğitim alan benim gibi arkadaşların da bir yandan iş bulup çalışmasını gerektirmekte, bu da omuzlara binen yükü artırıyor haliyle. yurtdışında bile 2-0 geride başlıyoruz hayata. o yüzden çalışın, çok çalışın iyi okullarda ücretsiz eğitim alın gençler. geliştirin kendinizi, yabancı dilinizi. kendi kendinizin eğitmeni olun.
erasmus öğrencisi olarak polonya’ya gitmiş biri olarak söylüyorum ki çok farklı bir deneyim, aynı zamanda dil bakımından da oldukça geliştirici bir durum yurtdışında eğitim görmek. eğer aklından geçen veya gitmek isteyen varsa mutlaka hayallerini ertelemesin.
eskiden iyi kariyer yapmak isteyenlerin hayaliydi, şimdi hayatını kurtarmak isteyenlerin umudu. klişe bölgelerden farklı olarak, geçenlerde izlediğim bir haberde, güney kore'de eğitim almak isteyenlerin oldukça fazla olduğunu öğrendim. yaşam standartları iyi, eğitim kaliteli ve türkleri seviyorlar deniyordu. teknoloji alanında eğitim almak isteyenler için de idealmiş.
hepsi birmis gibi genellenmemesi gereken kurumlardir.

soyle ki, yurtdisinda yuksek lisans yapmayi dusundugumden ancak butcem kisitli oldugundan danismanlik icin bu tip kurumlardan 3-4 tanesinin kapisini gectigimiz ay icerisinde caldim. iclerinden sadece ilk gittigim firma muthis bir ilgi ve bilgiyle karsiladi beni. son gittigim kurumdan da ilgi gordum ama bilgi acisindan ayni seyi soyleyemeyecegim. diger gittigim 2 firma ise tek kelimeyle husran. internetten belli sitelerden filtre yapip size gore olanlari siz yanlarindayken aramaktan baska bir marifetleri yok. mesela butcemin kisitliligini belirtmeme ragmen 45 bin usd'lik bir programi bana oneren bir danismanla karsilastim.

isin ozeti, her piyasada oldugu gibi bu piyasada da isini iyi yapanlar var yapamayanlar var. bir tane kuruma gidip de karar vermeyin ya da umutsuzluga kapilmayin. dedigim gibi, dun gittiginiz kurum cok amatorce davranan danismanlara sahipken bugun gideceginiz gercekten islerinde profesyonel ve bilgili adamlardan olusmus bir yer olabiliyor.
Bari Erasmus yapayım da gideyim dediğim olay. Yurtdışında da okumak istiyorum ama okulu bırak filan. Uzun iş.
Her şeyden ziyade sadece yabancı dil öğrenimi için dahi imkanlar dahilinde tercih edilmesi gereken seçenek.
İmkanı olanların kesinlikle ama kesinlikle tercih etmesi gereken eğitim.

Günümüzde Aldığın eğitimden ziyade bildiğin yabancı dil sayısı seni hayatta rakiplerinin önüne geçiriyor.
/ 3