ikea

iskandinav ev dekorasyon mağazalar zinciridir. mobilyaların geneli suntadır. 3lü kanepe de alsanız kocaman masa da alsanız depodan parça parça toplayıp kasaya güç bela götürmeniz, zar zor kasadan geçirmeniz ve ardından evinize götürüp kendiniz kurmanız gerekmektedir. herşeye rağmen tıkır tıkır işleyen sistemleri ve hakikaten albeni yaratan tasarımları insanı alışverişe teşvik etmektedir.
Tasarım konusunda başarılı malzeme konusunda başarısız bulduğum mağazalar zinciridir.

Sanırsam en güzel yaptıkları şey ikea mutfak kısmıdır. Her gittiğim zaman mutlaka yemeğimi yer tepsimi kaldırırım.
gezmesi çoook keyifli bir yaşam mağazası. aradığınız her şeyi, asla uygun fiyatlara olmasa da, bulabiliyorsunuz; hatta aramadığınız şeyleri de bulabiliyorsunuz.

çocukken en sevdiğim ikea aktivitesi; bi' sürü minik ikea kalemi almak ve çıkışta hot dog yemekti.
mağazaları labirentten farksız, mobilya, dekorasyon malzemeleri ile birlikte aklınıza gelebilecek tuhaf tuhaf bir çok zımbırtının olduğu marka.
isveç köfteleri de fena değildir. (evet mobilyacı)
içeri girdiğinizde çıkmanızın pek zor olduğu bir mağaza. aynı zamanda içeride bulunan güzel şeyler de çıkmanızı gayet zorlaştıran hususlardandır. ah keşke biraz daha param olsa da şunu alsam diyebileceğiniz çok ürün bulunmaktadır.
Aşırı pahalı ama çok şık ürünlerin bulunduğu mobilya mağazası.

Herkes girip de çıkamamaktan muzdarip bense girip de hiçbir şey alamamaktan. Türkiye şartlarında gerçekten çok pahalı.
tam bir kapitalist türevi mağaza malzemesi sunta olsa iyi saman gibi malzemesi var onu geçtim pahalı üstelik onuda geçtim aldığım ürünü bir de ben taşıyorum ya :) bir kere ünite aldım sanırım başka birşey almam daha marangoz amcaların elleri öpülür bu devirde evet işçilikleri pahalı olabilir ama en azından kafan rahat al mdf taş gibi...
genelde bu adamların mağazasının sonunda bi adet yemekhanesi olur girin bi deneyin pişman olmazsınız (bkz: sınırsız içeçek)
Fiyatına oranla kalitesi düşük seviyede olan fakat çok şık tasarımları bünyesinde barındıran firma.

Amblemlerinden, mobilyaların isimlerine hatta yemekhanesine kadar müthiş bi isveç milliyetçiliği propagandası yapılmaktadır.

Söylemesem olmaz uğrarsanız isveç köftesini mutlaka denemelisiniz.