#tüm yasasin-hulklarin-kardesligi başlıkları

bir yiyecek saklama metodu.
ısı ile sterilize edilen besinler, tekrar bakteri oluşmaması için hava almayan kutularda muhafaza edilir. kampçıların vazgeçilmezidir.
benim anlamadığım nokta ülkemizde konserve üreticilerinin sanki kuvva-ı milliye cemiyetleriymiş gibi isimler tercih etmeleri.

(bkz: yurt konserveleri)
(bkz: yurdum konserveleri)
(bkz: vatan konserveleri)
(bkz: millet konserveleri)
amerikan kültüründe göçmen işçi ya da evsiz avare gezen beş parasız kimse. sanırım bizde mevsimlik işçiye karşılık geliyor. ama bazı farkları var. zira hobolar, avare, serseri takımı değil genelde öyle çok meziyet, eğitim gerektirmeyen, nerede olsa yapabilecekleri ağır beden işlerinde çalışır, bu işleri yaparken diyar diyar dolanırlar. amerikan toplumunun tutunamayanları biraz. gider bir yerde inşaatta çalışır, orası bitince kaçak olarak trenlerle başka bir yerde madende çalışmaya gider, o biter, bir tarlada mahsül toplar v.s... bizim evsizlerden farklı olarak bir yere ait olmamak onlara daha cazip gelir. bir de bizim mevsimlik işçilerden farkı genelde aileleri olmayan tek tabancalardır.

kendi jargonları, geçtikleri yerlerde bir sonraki hobo ya yol gösterecek kendilerine özgü işaret sembolleri kısaca başlı başına bir kültürleri vardır. haklarında bir çok kitap, şarkı, sosyolojik araştırma yapılmıştır.

karakter, davranış biçimi olarak bizim recep ivedik gibilerdir. küfürlü ve argo konuşan, tüküren, geğiren filan kaba adamlar olarak tasvir edilir. ama tabi yaşam tarzı, evsiz olmak, göçebelik gibi çok temel farkları var recep ivedikten. recep ivedik benzetmesini yapmamın nedeni bu kültürün birbir dönem amerikan toplumunda bu hobo mizahı adıyla kendi mizah biçimini oluşturmuş olması, hatta bu mizah çok da popülerdi. toplumun bir kısmı bunu ahlak dışı, amerikan toplumunda ailelerin tasvip etmediği, ortamlar da herkesin gömdüğü ama içten içe de yine herkesin güldüğü bir mizah türüydü. yani bu kaba adam tiplemesi üzerinden yapılan mizah ve toplumumuzun buna gülmesi, bize özgü değil.
backpacker kişisinin eylemi.
sık sık salt sırt çantasını alıp gezen kimse ile karıştırılsa da, backpacking belirli bir süreç içinde oluşmuş bir kültürdür. masraf olmasın ya da parasızlıktan sokakta, ucuz hostellerde kalmaz, tam tersine bunu bir tercih olarak yapar, bir rotası olsa da bir planı yoktur. yolculuğu esnasında spontane kararlarla farklı serüvenlere atılmaktan keyif alır. hippilikle iç içe geçmiştir. hatta protest kabiliyetini yitirmiş hippi olarak da tarif edilebilir.

kendi jargonu, yazılı olmayan kuralları gelişmiştir zaman içinde. kendine bir organizasyon bilinci oluşturmuştur.
1966 da san francisco'da dağcılık ekipmanları satmak üzere kurulan bir mağza. 1968 de kendi ürünlerini üretmeye ve satmaya başlayarak bağımsız bir markaya dönüşmüştür. 80lerede kayak sporu için de ürünler tasarlayıp satmaya başlayan marka bugün tüm ekstrem spor dallarına ve outdoor aktivitelere hatta günlük kullanım için de kullanabileceğiniz kıyafet ve ayakkabılar bulabileceğiniz geniş bir ürün yelpazesine ulaşmıştır. fiyat olarak piyasanın biraz üzerindedir ancak ürün kalitesi buna değer.