#tüm sencebeno başlıkları

İzmir'de gidilebilecek en iyi ıelts kursu tavsiyelerinizi içerir.
Gidilmemesi gerekenleri de içerir aynı zamanda.
Yeni bir yere taşınan kimselerin yasal zorunluluktan dolayı 20 gün içerisinde Nüfus Müdürlüklerine ya da e-Devlet üzerinden adres değişikliğini bildirmek zorunluluğu olduğu söylenen işlem.

Geçen yıl Avrupa'da çalışırken askerliğimi tecil ettirmek amacıyla yapmıştım. Daha sonra yurda kesin dönüş yaptığımda adres değişikliğimi bildirmedim. (Avrupa olmasının havalı olmasının yanında aynı zamanda da olası bir vize başvurusu durumunda avantaj olacağını düşündüğümden dolayı)

Şimdi KKTC'de çalışıyorum ve hala Avrupa'daki adresim görünmekte. Bedelli askerliğin yurt dışındakilere 2000 Euro olacağı söylentisi var.

Asıl sorum şu adresimi KKTC'ye taşırsam ileride Yunanistan'a girişim sıkıntı olur mu ? Başvurulan ülke konsoloslukları bu değişiklikleri görebiliyor mu ? Yardımcı olabilecek yazar arkadaşlara Merit Otel'de viski ısmarlarım.

Not : KKTC'ye gelirken 2. pasaport ile gelmiştim.
üniversite yıllarına dair akılda kalan anıları, hataları,parasızlıkları, keşkeleri, iyi kileri, aşkları, dostlukları, çaresiz hissedilen anları kapsar. geçmişe sürekli özlem duyan hatta kendi yaşamadığı 80'li ve 90'lı yıllarda üniversite okuyan insanlara bile kafasında canlandırdığı "yedi numara" dizisinin bize aşıladığı sıcaklık, samimiyet, içtenlik duyguları nedeniyle imrenen biri olarak çokça özlenilen dönemlerdir. en çok da soğuk kış akşamları okuldan çıktıktan sonra mahalle bakkalından ekmek arasına koymalık bir şeyler alıp yedikten sonra çayı demleyip, memleketten annenin gönderdiği yorganın altına girip girişten bozma oturma odasında tv izlemek özlenilesidir.
artıları ve eksileriyle birlikte sigorta, askerlik teciline yansıması,maaş, hayat şartları, yapılması gerekenler, yapılmaması gerekenler vs. İle ilgilili bilgileri içerir.

Bilgisini esirgemeyecek yazarlar sayesinde ben dahil birçok sözlükçüye rehber olacağı düşünülen başlık.
Çoğu mutsuz insanda gözlemlenebilecek özelliklerdir.

-üşengeçtirler/ertelerler
-spor yapmazlar
-kişisel bakımlarını ihmal ederler
-sağlıklı beslenmezler
-tek başına aktivite yapmazlar
-bir şeye fazlasıyla bağlanırlar
-alışkanlıklarından vazgeçmeleri çok zordur
Dünya rakı gününde yapılacak olan festivaldir. Gidecek olan sözlükçüler varsa yeşillendirin.
vize, zaman, ve para vs. sınırsız olduğu varsayıldığında dahi dünya gözüyle görülmesi istenilmeyen ülkelerdir.
(bkz: arabistan)
(bkz: pakistan)
(bkz: afganistan)
(bkz: sudan)
(bkz: umman)
(bkz: bangladeş)
(bkz: nepal)
(bkz: kongo)
(bkz: gine)

edit: güncelleme
Sosyal ortamın her biriminde gözlenebilen insanı kâh hayattan soğutan kâh doğrunun ne olduğu konusunda düşüncelere sevk eden hâl. Sürekli olarak gözlemdiğim bir durumu paylaşmak gerekirse. Arkadaşlarla bir restorana gidildiğinde babası yaşındaki garsona "şefim bak şimdi sen bize ne getir biliyon mu..., hadi bakalım, geciktirme ama ha, vs." üslubunu kullananla, "ben şundan şundan alabilir miyim lütfen, elinize sağlık, teşekkürler" diyen insanı karşılaştırdığında kaba üslubu kullananın daha çok hürmet ve saygı görmesi durumu.
önceden kktc'ye pasaport ile giriş yapıldığı takdirde yunanistan'a vize başvurusu sırasında yallah türkiye'ye denilen durum. çıkartılan ikinci pasaportla ya da başka bir yöntemle girilip girilmeyeceği konusunda net bilgisi olan arkadaşlar yeşillendirirse sevinirim.