kıbrıs'a giriş yapanların yunanistan'a girememesi

önceden kktc'ye pasaport ile giriş yapıldığı takdirde yunanistan'a vize başvurusu sırasında yallah türkiye'ye denilen durum. çıkartılan ikinci pasaportla ya da başka bir yöntemle girilip girilmeyeceği konusunda net bilgisi olan arkadaşlar yeşillendirirse sevinirim.
devlet şu anda bu tarz durumlar için ikinci pasaport hakkını kullanıyor ve evet bu şekilde yunanistan topraklarına giriş yapabilirsiniz. bunun haricinde bazı riskli yollar deneyen arkadaşlarımız olmuştu pasaportun kktc damgası olan sayfayı arkadaki bir sayfayla yapıştırmak gibi ancak herhangi bir sorun yaşamadılar diye hatırlıyorum. ama tabi ki böyle bir hak tanınmışken yasa dışı yollara başvurmak pek akıl kârı olmasa gerek.

dipnot: ikinci pasaport hakkı ilk pasaportunuzu emniyete yolculuğunuz boyunca emanet etmeniz yoluyla sağlanabiliyor. bu süreç içerisinde sadece ikinci pasaportunuzu kullanabiliyorsunuz. ve bu ikinci pasaport hakkı iran damgalı pasaportlarla abd vizesi alımı gibi başka ikili ilişkisi vasatın altında olan ülkeler için de kullanılabiliyor.
Hep duyduğum ama başına geleni görmediğim efsanevi gerçek
interrail türkiye'den takip ederseniz gayet gerçek olan olay.
Gerçektir. Hâlâ geçerlidir. Sayfaları yapıştırmak, üzerine yurtdışı çıkış harç pulu yapıştırmak falan sökmez. Sınır polisleri her türlü hile konusunda gayet bilgililer. Direkt çözerler. Ayrıca son yıllarda KKTC damgası olan birinin Yunanistan'a girmeye çalışmasına yardımcı olan taşıma şirketlerine de ciddi para cezaları var. Bu yüzden zaten şirketler, kendileri ceza yememek için siz uçağa/ otobüse/ gemiye binmeden önce pasaportunuzu didik didik ararlar.
Ayrıca siyasi olarak şaşırtıcı hiçbir tarafı da yoktur. Asıl kimlik kartıyla giriş yapılabilen bir ülkeye pasaportla gitmekteki ısrarı anlamlandırmak mümkün değil.