#tüm 1944 entry'leri

Uçağın eskiliği ve pilotun asla anlaşılmayan ingilizcesi bir yana Karadeniz üzerinden uçarken "Cidden eski meski uçak ama düşmez di mi lan?" diye sorgulatan hava yolu.

Pegasus'la karşılaştıranlar olmuş; bedava su ve daha uzun koltuk aralarıyla Ukrayna Hava Yolları ezer diyorum. Üstelik fiyat avantajı da cabası.
Vize hatta pasaport istememesi bir yana, Avrupa'nın en ucuz ülkesi olmasıyla kalbimde taht kuran güzel ülke. Mayıs'ta Kiev'i ziyaret etmiştim ama gelecek yıl için Lviv de listemde. Tabii o zamana kadar ülkede İngilizce bilen insan sayısı biraz olsun artarsa fazlasıyla mutlu olurum.
Duyduğuma göre Avrupa'da en iyi "Old Town" a ev sahipliği yapan, ziyaret edilecekler listemde en üst sıralarda yer alan ülke.
Şimdilerde büyük bir hevesle beklediğim; Hogwarts treninden hallice Doğu Ekspresi'yle uzun ve kartpostallık manzaraları yakalama umudunda olduğum eşsiz hadise.
Küçüklüğümden beri merakla takip edip, Ukrayna'nın ev sahipliğinde görme imkanı yakaladığım yarışma. Üzerinden uluslararası ilişkiler kasmaktan ziyade şarkılara odaklanınca da bambaşka kültürlere kapı aralayabiliyorsunuz.

Portekizlisinden İsraillisine çok sayıda insandan "Türkiye keşke artık dönse" diye dönüş alıyorsam, Eurovision partilerinden hâlâ Everyway That I Can'de, Düm Tek Tek'te alkışlar yükseliyorsa, biz bunu biraz olsun başarmışız demektir. Bu yol olmadı ama belki gelecek senelerde yeni şarkılarla kaldığımız yerden devam ederiz...

Olur da nasıl gideriz, neler oluyor, yarışmayı izlemek için neler yapmak lazım derseniz, onları da teker teker yazdım:

https://guidetoeurovision.wordpress.com/2017/05/28/eurovisiona-gitme-rehberi/
Eurovision vesilesiyle konuk olduğum şehir.

İlk yurt dışı gezim olduğundan beni fazlaca heyecanlandırmıştı. Kiev'den bir yol haritasıyla ayrıldım. Şehri tanımak, fikir edinmek için de usulca aşağı bırakıyorum:

link