eurovision şarkı yarışması

/ 2
Başlığımızı açalım, Eurovision fanlarını bir araya toplayalım. Belki seneye Portekiz'e de gideriz hep birlikte yarışma için ya da olmadı kritiklerini yaparız burada.
politik olmaktan öteye gidemeyen gereksiz sidik yarışıdır
Azerbeycan dışında düzgün puan alamadığımız, bir süredir katılmadığımız yarışmadır.
Bir zamanlar Avrupa'nın diğer ülkeleri ile iç içe yaşadığımızı bir günlüğüne de olsa hissettiren, politik bulunduğu bahanesi ile çıktığımız müzik yarışması. Ortadoğu'daki sidik yarışı bazıları için daha keyifli sanırım.
herkes tutturmuş bir politiktir gidiyor. azerbaycan'dan finlandiya'ya,yunanistan'dan letonya'ya kadar birçok ülkenin farklı türde şarkılarla birinci olabildiği büyük ve zevkli organizasyon.ayrıca türkiye de her sene azerbaycana 12 puan vererek bu "sidik yarışına" dahil oluyordu ve bu sebeple yarışmadan ayrılıp,eleştiri yapmak?

eski türkiye'de hala avrupa ile bağlarımızın olduğu zamanlarda spikerlerin "12 points for turkey!" diyerek bizi bir gecelik de olsa sevince boğduğu şarkı yarışması.

(bkz: yenitürkiye) (bkz: rimirimiley)
mutlu olmaya ihtiyacımız var.
gerçekten.
hep birlikte oturup, bir şeyler izlerken gerçekten sevinmeye ihtiyacımız var. ister futbol, ister basketbol ligi olsun, ister şarkı yarışmaları olsun... bütün ülke oturup, ben çocukken yaptığımız gibi yüzümüzü kırmızı-beyaz boyayıp, hilalin yanına en güzel yakışan yıldızı çizip, bütün sülale televizyona kilitlenmeli ve çocukken olduğu gibi, basket atınca sevinmeli, eurovision'daki o sunucu "12 points for Turkey" dediğinde sevinçten birbirimize sarılmalı, gol atınca "ooooo Türkiye!" diye sevinç çığlığı atmalıyız. bir şeylerde, herhangi bir şeyde ülke başarısına sevinmeliyiz.

buna gerçekten ihtiyacımız var.
Küçüklüğümden beri merakla takip edip, Ukrayna'nın ev sahipliğinde görme imkanı yakaladığım yarışma. Üzerinden uluslararası ilişkiler kasmaktan ziyade şarkılara odaklanınca da bambaşka kültürlere kapı aralayabiliyorsunuz.

Portekizlisinden İsraillisine çok sayıda insandan "Türkiye keşke artık dönse" diye dönüş alıyorsam, Eurovision partilerinden hâlâ Everyway That I Can'de, Düm Tek Tek'te alkışlar yükseliyorsa, biz bunu biraz olsun başarmışız demektir. Bu yol olmadı ama belki gelecek senelerde yeni şarkılarla kaldığımız yerden devam ederiz...

Olur da nasıl gideriz, neler oluyor, yarışmayı izlemek için neler yapmak lazım derseniz, onları da teker teker yazdım:

https://guidetoeurovision.wordpress.com/2017/05/28/eurovisiona-gitme-rehberi/
Diğer şarkılar açıklanana kadar bu sene için favorilerimin Malta ve Yunanistan olduğu yarışma.

Ülkemizin katılıp katılmaması hakkında düşüncemi de şuraya bırakayım; yarışmaya “vatan millet sakarya” minvalinde muamele edildiği sürece katılmamız mümkün olmayacaktır. “Komşu Azerbaycan’dan 12 puan gelse, biz de onlara 12 puan versek” şeklinde saçmalayıp oylamada komşular birbirlerine 12 puan verince “haksızlık” diye ağlayan tiplere ayrı ifrit oluyorum. Velhasıl eurovision bize 2 beden büyük, o ses türkiye falan takılırız.

E: imla
ayrıca hiçbir sözlük üyesinin takip etmemesine üzüldüğüm yarışma
/ 2