yurt dışında hırsızlık olayları

konuyla ilgili 16 entry daha
Work&travel NJ, Atlantic city 2010;

3 katlı bir evin 1 odasını tutmuştuk arkadaşlarla, evde 6 oda daha vardı bu şekilde watçılar tarafından tutulan (romen, rus, bulgar, türk karışık). Ev sahibimiz yaşlı kumarbaz ve bir dul olan vietnam kökenli iyi yürekli Leni'ydi ve bizimle beraber yaşıyordu.

Bir gün evde 2 arkadaşız bir şey almaya uğramıştık, bir baktık kadın bağırıyor, evde sesler, hemen süpürge tarzı bir şeyler kapıp (sopa amaçlı) eve dalmıştık ve eve hırsızlığa giren 2 zenciyi kovalamıştık, zenciler tepkimizden şaşırdıkları için doğrudan kaçmışlardı.

Leni bizim kahramanlığımıza o kadar şaşırmıştı ki, dakikalarca bana ve arkadaşıma teşekkür etti, ağladı durdu, sizin yerinizde başkası olsa yardım etmezdi dedi vesaire..

Neyse efenim, yaz bitti, wat bitti, ev sahibiyle vedalaşma zamanı geldi, kadın bize bir çanta getirdi ve yatağın üstüne döktü. Kol saatleri ve orjinal taş bileklik doluydu çanta. Kadın siz benim hayatımı kurtardınız, bunlar benim eski dükkanımdan kalanlar, istediğinizi alın dedi.

3 bileklik 4 saat almıştım. (1 saati 1 sene sonra sevgilime hediye etmiştim, doğru kişiyi bekliyordum ayağına, hoş doğru kişi değilmiş o ayrı :D )

Velhasıl kelam, bizim bu canhıraş olaylara müdahele huyumuz karşılığında çok güzel bir hediye sepetiyle dönmemizi sağlamıştı.