sosyal medya hesaplarını kapatmak

konuyla ilgili 4 entry daha
a-sosyal medyadan uzaklaşarak gerçek anlamda sosyalleşme eylemine atılan ilk adım.

yaklaşık 1 yıl kadar önce yaptım bunu ben bütün hesaplarımı kapattım, neredeyse 30 yıllık hayatımın toplamında tanışmadığım kadar gerçek insanla tanıştım.

peki nasıl mı yaptım? iki adet yeni sayılabilecek (blackberry keyone ve lg g6) telefonumu sattım. Onlardan gelen parayla Evime masa, sandalye, vantilatör vb. eksik ve önemli ihtiyaçlarımı aldım.

Şu anda sadece iş için zorunda olduğum e-mail ve whatsapp’ı kullandığım eski (iphone 5s) bir telefonum var. Sadece Bilgisayar başındayken sözlükleri okuyorum ve yazıyorum. Hatta whatsapp mesajlarımı bile direkt mesaj ya da gruplarda etiketlenmediğim veya iş ile ilgili olmadığı durumlarda kontrol etmiyorum bile.

benimle özel bir işi olan direkt arasın diyorum çevremdekilere. çok önemliyse görüşelim kahve, bira içelim diyorum. hatta Kız arkadaşımla da eskilerdeki gibi ya smsleşiyor (sadece gün içinde 1-2 sms) ya da çok önemliyse arayarak görüşüyorum. ne oluyor biliyor musunuz? Fotoğraf, video gönderemediği veya görüntülü arayamadığı için daha sık görüşüyoruz.

Ve bunu Herkese tavsiye ediyorum.