sosyal medya hesaplarını kapatmak

a-sosyal medyadan uzaklaşarak gerçek anlamda sosyalleşme eylemine atılan ilk adım.

yaklaşık 1 yıl kadar önce yaptım bunu ben bütün hesaplarımı kapattım, neredeyse 30 yıllık hayatımın toplamında tanışmadığım kadar gerçek insanla tanıştım.

peki nasıl mı yaptım? iki adet yeni sayılabilecek (blackberry keyone ve lg g6) telefonumu sattım. Onlardan gelen parayla Evime masa, sandalye, vantilatör vb. eksik ve önemli ihtiyaçlarımı aldım.

Şu anda sadece iş için zorunda olduğum e-mail ve whatsapp’ı kullandığım eski (iphone 5s) bir telefonum var. Sadece Bilgisayar başındayken sözlükleri okuyorum ve yazıyorum. Hatta whatsapp mesajlarımı bile direkt mesaj ya da gruplarda etiketlenmediğim veya iş ile ilgili olmadığı durumlarda kontrol etmiyorum bile.

benimle özel bir işi olan direkt arasın diyorum çevremdekilere. çok önemliyse görüşelim kahve, bira içelim diyorum. hatta Kız arkadaşımla da eskilerdeki gibi ya smsleşiyor (sadece gün içinde 1-2 sms) ya da çok önemliyse arayarak görüşüyorum. ne oluyor biliyor musunuz? Fotoğraf, video gönderemediği veya görüntülü arayamadığı için daha sık görüşüyoruz.

Ve bunu Herkese tavsiye ediyorum.
hayatım boyunca hiç böyle bir işe kalkışmadım, gerek de duymadım açıkçası. ben sosyal medyayı seviyorum; genel düşüncenin aksine insanı asosyalliğe ittiğini de düşünmüyorum. bu durum sosyal medyayı hayatının neresinde konumlandırdığın ve ona nasıl bir anlam yüklediğinle ilgili. şöyle kötü böyle kötü diye tü-kaka ettiğimiz sosyal medya doğru kullanımla bir sürü şey öğrenebileceğimiz, gündem takip edebileceğimiz kocaman bir bilgi ağına da dönüşüyor aynı zamanda.
Genelde Sevgiliyle kavga edildikten sonra yada ayrıldıktan sonra gerçekleştirilen ergen davranışı.
arada bir aklıma esip kapatma evresine kdar geliyorum. sonra benim sosyal medyada zaten çok zaman geçirmeyi sevmediğim aklıma geliyor. evet aktif bir kullanıcıyım ama zaten elime kitabımı alıp okurken ya da arkadaşlarımla/ailemle vakit geçirirken asla aklıma gelmediğinin farkına varıyor ve vazgeçiyorum. bağımlısı olmadığınız sürece her şey yararlıdır, arkadaşlar.

eğitim konusunda veya iş konusunda işime ,yarayacak insanlarla tanışma imkanını ya da öğretim gördüğüm alandaki gelişmeleri aynı sosyal medyalardan takip edebiliyorum. şiddetle tavsiye edilen bir durumdur.