sevgililer günü

konuyla ilgili 16 entry daha
şu girdiğim yazdığım entrye kadar bütün yazılanlar sevgililer gününe emperyalist,para tuzağı, tek bir güne indirgendiği hakkında felan olmuş. ben ise tam tersini düşünüyorum.

merakımda soruyorum. annenize en son ne zaman sarılıp, onu çok sevdiğinizi söylediniz? ya da babanıza. en son ne zaman birine yardım ettiniz? en son ne zaman hiç tanımadığınız bir hastayı ziyaret ettiniz? en son ne zaman bir engelli arkadaşımızı mutlu ettiniz? en son ne zaman sevgilinize hediye aldınız? (bu soruda çok ciddi değildim aslında)
olayı çok dramatikleştirmeyeceğim zira ben bu günleri farkındalık yaratmak açısından önemli olduğu kanısındayım. anneler günü, babalar günü, dünya sağlık haftası,engelliler haftası gibi günler yılda bir kez de olsa bize bazı şeyleri gerçekten hatırlatıyor. sevgililer gününü kenara bırak hadi. diğer bir çok özel günler veya haftalarda da ekonomiye ciddi anlamda yarar sağlayacak kadar alım-satım yapıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. hadi öyle olsun, para tuzağı diyelim. eee ne var bunda? ülke ekonomisine faydalı oluyorsun o da kötü bişey değil. hadi ülke de umrunda değil. sevgilini mutlu ediyorsun. bu da iyi bişey bence. neyse kısaca çok da şeeyetmemek lazım.