lucifer

konuyla ilgili 6 entry daha
hristiyan inanışa göre şeytan ya da şeytanın oğlu için söylenmesinin yanında aynı zamanda başrolünde tom ellis ve taş lauren german'ın boy gösterdiği keyifli dizi.

hikaye kısaca şöyle:
Cehennem’in hükümdarı şeytan Lucifer, mutsuz olduğu ve hayatından sıkıldığı için görevinden istifa eder ve tahtını terk ederek melekler şehri olarak bilinen Los Angeles’a yerleşir ve lucifer morningstar adını alır. Burada lux adında bir bar açıp şeytani yardımcısı (iblis) mazikeen ile işleten Lucifer, gününü gün ettiği bir yaşam sürmeye başlar.

Tüm bunların üstüne aradan birkaç yıl geçmişken günün birinde elbette Lucifer’ın hayatını değiştiren o gün gelir. Lucifer’ın tanıdığı ve ünlü olmasında yardım da ettiği bir kadın, kulübünün önünde öldürülünce kendisini olayın içinde bulur ve yolu los angeles polis departmanı’ndan Dedektif chloe decker (yalarun) ile kesişir. Dahası kendi doğasının tersine giderek ‘suçluyu cezalandırmak’ için harekete geçerek Chloe’ye yardım etmeye başlar. Ama tabii ki bu yardım girişimi sadece devamında olacakların başlangıcı olur.