kontrollü normalleşme süreci

konuyla ilgili 4 entry daha
Yahu söylemeyeyim diyorum ama pandemi falan hikaye bunlar açık açık bizimle taşak geçiyor aq. Şimdi bizimle nasıl taşak geçildiğini uzun uzun anlatıyorum size.

+Normalleşme süreci adı altında kamu kurumlarının eski mesai saatlerine dönmesi normal mi?
-evet. (Buna hiçbir itirazım yok.)

+Ortalama bir şehirde 8.00'daki mesaiye yetişmek için bir birey kaçta evinden çıkmalıdır?
-07.00-07.30 arası.

+Ortalama bir şehirde 17.00'da mesaiden çıkan bir birey saat kaçta evine ulaşmış olur?
-17.30-18.00 arası.

+restoranlar ve cafeler ile halısahalar saat kaç aralığında hizmet verebilecek?
-07.00-19.00 arası.

+Ortalama bir çalışanın eve gelip, üzerini değiştirip, elini yüzünü yıkayıp, yemek yemesi ne kadar sürer?
- yarım saat ile 1 saat arası.

E o zaman görüyoruz ki normal mesai saatleri aralığında çalışan birisinin restoran ve cafeler ile halısahalara gitme şansı bulunmamaktadır.

+Bu ülkede normal mesai saatleri aralığında çalışmayan kişiler kimlerdir?
-Vardiya usulü çalışan işçilerin bir bölümü ile hiç çalışmayan insanlar.

+Vardiya usulü çalışan işçiler buralara gidebilir mi?
-Vardiya usulü çalışan işçilerin zaten restoran ve cafelere gidecek kadar para kazanmadığını kabul edersek, gün içerisindeki fiziksel yorgunlukları nedeniyle de halısaha maçı yapamayacağını düşünürsek geriye restoranlar ve cafeler ile halısahalara gidebilecek kişiler olarak sadece hiç çalışmayan insanlar kalıyor.

+Bu ülkede hiç çalışmayan kişiler kimlerdir?
-İşsizler, öğrenciler ve emekliler.

+İşsizler restoranlar ve cafeler ile halısahalara gidebilir mi peki?
-İşsizler zaten işsiz oldukları için buralarda harcayabilecek paraya sahip değiller.

+Emekliler restoranlar ve cafeler ile halısahalara gidebilir mi peki?
-Emeklilerin yaşı ve emekli maaşı dikkate alındığında buralara gidemeyeceğini görüyoruz. Zaten halısaha maçını konuşmuyorum.

+Öğrenciler restoranlar ve cafeler ile halısahalara gidebilir mi peki?
-Gidebilirler. Aaa ama o da ne? Buralara gidebilecek tek kesimin de yüz yüze eğitimlerinin sınavlarla ve bölgelere göre değişiklik göstererek başlayacaklarını duyurdular. Yani onlar da gidemeyecek pek.

+Peki restoranlar ve cafeler ile halısahalara kimler gidebilecek?
- Artık kocası zengin ev hanımları mı gider, aileden zengin ama işsiz olan insanlar mı gider yoksa gizli işssizler mi gidemem ancak sadece göstermelik bir kalabalıktan öteye geçemez bu gidenler.

Zaten önümüzdeki ay ramazan ayı, ülkenin yarısının oruç tuttuğunu düşünür ve o zamana kadar da vakaların artacağı için normalleşme süreci altında yeni düzenlemeler yapılmayacağını da öngörürsek, ramazan ayında bu yerler yine iş yapamayacak kimse gidemeyecek. Haftasonu yasaklarını ise kimse takmıyordu artık, onun kaldırılması tamamen defacto bir durumu resmi hale getirmek.

İşin özü, ince ince kurarak bizi kandırıyorlar. Akşam yasağı gevşetilmediği sürece bu yasakların kalkması hiçbir şey ifade etmemektedir. Ayrıca ülke ne şeriata ne de bilinen başka bir şeye doğru gidiyor, ülke baya baya çok değişik ve sapkın bir yere götürülüyor.

Son olarak spor salonunda millet 2 metrekareye 1 insan düşecek şekilde ve çoğu spor salonunda maske bile takılmaksızın spor yaparken, bunların halısahaya olan düşmanlığı nedir anlamıyorum aq.