israil vizesi

konuyla ilgili 7 entry daha
Pasaportunuzda arap ulkelerinden birinin, ozellikle iran(son yillarda pasaporta damga vurmuyor), filistin ve ürdün, damgasi var ise pekte kolay olmayan vizedir. Ya da evet verirler ama israile sokmazlar. 5-6 saat sizi sorguya cekerler ve tekrar tekrar ayni sorulari sorup sizin sabrinizi sinarlar. Tabii siz sorguya cekilirken baska bir yerde gecmisinizle ilgili sorgulama yapildigini da es gecmeyelim. Eger o muazzam istihbaratlari sizinle ilgili olumsuz bir olay bulamazlarsa size kapidan gecmeniz icin bir barkod verip yollarlar ama ulkeden cikis yapana kadar takip edildiginiz soylenir.

Ha ayrica ucakla gidiyorsaniz, ki suriye'den vs gecmemek icin ucakla gitmek zorundasiniz, sadece israilli personelin oldugu ayri bir guvenlik noktasindan geciyorsunuz. Didik didik cantaniz araniyor ve elektronik herhangi bir aygitiniz var ise tek tek kontrol ediliyor. Fotograf makinesi dahil acip calistiriyorlar.
Cok geriliyorsunuz kesinlikle..

Cikista da yine kucuk bir sorgulamadan gecip, uzerinde fotografiniz olan baska bir barkodlu kagit verip kontrol noktasindan gecip ucaginiza geciyorsunuz.