hüseyin nihal atsız

yıl olmuş 2018 hala kendisine "ırkçı ve kafatasçı" diyenlerin olduğu fikir adamı, tarihçi ve edebiyatçı kişilik.

kendisi 1905 doğumludur, köklü bir aileden gelmiştir. onun gençliği ve çocukluğu osmanlının sonuna cumhuriyetin başına denk gelir. kendisinin bir kitabını dahi okumayanlar ona atıp tutarlar atatürk'e neden bir şey demez? atatürk değil miydi herşeyde türk sözünü öne koyan? atatürk değil miydi türk olmayanların orduya alınmaması kanunu koyan. cumhuriyet döneminde yayınlanan ve uygulanan şeylere bakılırsa apaçık bir türk milliyetçiliği vardı. şimdi şuraya atsız'ın bir yazısını bırakıyorum ;

"Türk ırkçısı değil misin?

" Irkçı değil misin? Irkçılığa düşman mısın? Öyleyse sen günün birinde Atenagoras'ın Türkiye Cumhurbaşkanı görmekte sakınca bulmazsın. Belki de Batı Hristiyan dünyasının sevgisini kazanırız diye düşünürsün.

Sen yahudi bir sarrafın maliye bakanı olmasına da ses çıkarmazsın. Kendi kesesini doldurmasına ve İsrail'e transferler yapmasına rağmen bütçeyi kabartacağı için sevinç bile duyarsın. Hatta kürt devleti kurmak için bunca Türk'ün kanına giren şeyh Sait'in torunlarından birinin başbakan veya devlet bakanı olmasına da ses çıkarmazsın.

Sen yalnız Türkçülüğe karşı çıkar, Türk ırkçılığını yerer, Turancılığa düşmanlık edersin. Çünkü sen ya Türk ırkına yüzyıllarca kölelik etmiş bir milletin mensubusun..."
Hüseyin Nihal ATSIZ - Ötüken Dergisi, 15 Şubat 1966, Sayı:26

adam 1966 yılından 2018 yılını görmüş resmen. dediklerinin hemen hemen hepsi gerçekleşti. bu adama ırkçı veya kafa tasçı diyenlerin profillerine bi giriyorum, sözde "dünya vatandaşıyım ağbi yeaaa" diye takılıp nerede illegal grup var nerede terörist örgüt var onları yeren şeyler yazmışlar. günümüzdeki ırkçılık ile nihal atsız'ın yaptığı ırkçılık arasında ülkücülük ile türkçülük arasındaki gibi bir fark vardır. şuan ülke böyle sikik haldeyse sebebi nihal atsız'ın sindirilmesidir. onun dönemindeki milliyetçi parti müslümanlığı ana hedef olarak almayan tamamen türkçülüğü öne sören, alevi-sunni çatışmalarına karşı çıkan bir oluşumdu. o partinin asıl amacı bütün türkleri, ne olurlarsa olsun birleştirmekti. peki bugün milliyetçi partinin geldiği nokta ne? onu da siz daha iyi bilirsiniz. türkiye cumhuriyetinde türk ırkını savunmak ve onun bekası için çalışmak ne zaman ırkçılık oldu? o da ayrı bir tez konusu.