gezerken para kazanmanın yolları

konuyla ilgili 33 entry daha
ilk entryn oldugunu gördüm, hosgeldin gezgin kardes ;)

Baslik guzel, burasi iyi is yapar diye dusunuyorum.

Gezerken para kazanmanin bircok yolu var ve ben sana onlardan birkacini soylemeden once bir tavsiyede bulunacam:
Kesinlikle en az bir yabanci dil ogren!

Dunyada boyle gezen bircok kisi var.

1) Eger gercekten baba gezginlerse bunlar genelde bloglardan parayi kaldiriyor. Gezi, otel ve ucak sirketlerinden bedava bilet, kalacak yer vs ustune para alip vlog ve bloglarinda reklam yapiyorlar.

2) sponsor.
Bu da ilk secenek gibi isliyor. Cok ayrintili bir gezi plani yapip kendine sponsor bulabilirsin. Türkiye'de bunu yapan iki kisi soyleyim biraz arastir. Gürkan Genc ve hasan soylemez. ikiside bisikletle dunya turundalar. Gürkan abiye hayranlik duyacaksin.

3) gittigin yerlerdeki ozellikle ciftliklerde kalacak yer, yiyecek ve cep harcligi karsiliginda kisa sureli calisip yoluna devam edebilirsin. Bunun ciftlik olmasi zorunlulugu yok, hostel, restaurant vs olabilir. Bunu saglayan, gezginlere is veren yerleri internetten arastirabilirsin.

4) bir muzik enstrumani calabiliyorsan inan hic beklemedigin kadar para kazanabilirsin. Bilmiyorsan da ogrenmeni tavsiye ederim. Ama bu uflemeli kucuk enstrumanlar olursa tasimasi daha kolay oldugundan zorluk cekmezsin.

5) kolye, bileklik, kupe gibi seyleri yapabiliyorsan bunlari satarak da inanilmaz para kazanabilirsin.

Bunlar ilk aklima gelenler. Baska olursa ekleme yaparim. Ki bircok yazarin ekleme yapacagindan eminim. Hayatinda basarilar dilerim. Umarim hayallerine ulasirsin. Ama bunu yapmak icin ilk adimi cesaretle atman gerekiyor. Ne diyorduk?

Yol açIk, yola çIk!