dünyanın en güzel köyleri

konuyla ilgili 2 entry daha
(bkz: cochem)


--- spoiler ---

Almanya’da, Mosel Nehri üzerinde konumlanan en güzel yerleşimlerden biri kesinlikle Cochem Köyü. türklerin en çok ziyaret ettiği yabancı ülkelerden biri olan Almanya’da, Berlin veya Hamburg’u ziyaret etmiş olabilirsiniz ama yolunuz daha önce hiç Cochem’e düşmemiş olabilir. Doğasıyla olduğu kadar kültürüyle de sizi kendisine hayran bırakacak bu yerleşim için ise hiçbir zaman geç kalmış sayılmazsınız.
Cochem’de likör, şarap ve şampanya gibi lezzetler son derece ünlü. Bunlar hem dev şişelerdeki renkli sunumları ile hem de hediyelik olarak satın alınabilmeleri sayesinde turistlerin ilgisini çekiyor. Tabii gezi dönüşünde havalimanında sorun yaşamamak için, sıvı kısıtlaması hakkında bilgi almakta fayda var.
Restoran ve kafelerin eğlenceli mimarisi sayesinde de her köşe başında bir anı fotoğrafı çekmek istemeniz gayet doğal. Yolunuz Cochem’e düşecek olursa telefon hafızanızı bol bol fotoğraf çekmek üzere hazır tutmayı ihmal etmeyin.
Ahşap evler, dar bir çarşı ya da Orta Çağ’dan kalma yapıtlar gibi fotoğraflarınıza anlam katacak tüm detaylar Cochem’de mevcut. Cochem Kalesi, köyde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Turizm için de ideal olan Mart ve Kasım ayları arasında kaleyi rehberli turlarla gezme fırsatı bulabilirsiniz.
Cochem çıkışlı tekne turlarının yanı sıra Trier ve Kablenz gibi alternatif destinasyonlar da nehir üzerinde yapacağınız keyifli bir turdan sonraki duraklarınız olabilir.

--- spoiler ---