az parayla seyahat etmek

konuyla ilgili 32 entry daha
son zamanlarda fazlasıyla insanlara hayal satılıyor. biz dahi, bir zamanlar sırf okunuyor diye '' 5 parasız dünya turu ya da az parayla dünya turu ya da parasız dünya turu '' gibi saçmalıklara ön ayak olduk. kime göre az arkadaşlar ? mesela bizim dünya turu bütçemiz toplamda 4.000TL' ydi, sonra baktık yetmeyecek yolda bileklik, balon vb şeyler satmaya çalıştık. oldu mu, miss gibi oldu.


ücretsiz dünya turu yaptık diye haberlere çıkan arkadaşın, sponsor ile gezdim ben cebimden 1 TL bile harcamadım demesi gibi bişey bu.

öncelikle insanların heveslerin kırılmaması gerektiğini düşünüyorum . türk insanının hep söylediğim '' seyahat etmeye '' ihtiyacı var. ay sonunda ya da yıllık izinde gidilecek- gezilecek yerler araştırılıp yapılması gerekmiyor, bir ihtiyaç olduğunu anlaması gerekiyor.

son zamanlarda insanlar parasız dünya turu gibi durumlara bir savunmaya geçti, yalan olduğuna insanların popüler kültürden etkilenerek yaptığını vs. düşünüyor, pek de yanılıyor sayılmaz.

parasız dünya turu mümkün değildir, parasız başlayabilir ya da yolda birşeyler satarak hatta (bkz: work away) sistemini kullanarak '' az parayla '' gezebilirsiniz. en kötü bileklik ya da nazar boncuğu gibi şeyler satabilirsiniz. muzik yapabilir yolda (bkz: tatatu) benzeri sistemlerle geçinebilirsiniz, (bkz: couchsurfing) sisteminin güzelliğini kullanabilirsiniz ama lütfen parasız dünya turu gibi saçmalıklara inanmayınız. ve bunu matah bişey gibi öne sürmeyiniz. bu işin parayla pek alakası olmadığını daha çok '' o ilk bileti '' alanın cesaretiyle alakalı olduğununun bilinmesi yeterlidir.