akp'lilerin hepten umutsuzluğa düşmesi

konuyla ilgili 5 entry daha
iptal edilen oylardan başkan çıkarmaya çalışıp, maddi hatalar sayesinde moral bulan, mal bulmuş mağribi gibi sevinen, binali yıldırım'ın başkanlığı için inanç kazanan akpli yetkililerin sandıkların yüzde 70'inin tekrar gözden geçirilmesine rağmen farkı ancak 3000 civarında eritebildiklerini gördüklerinde açıklamalarını ekrem imamoğlu'nun zaferine göre çevirmeye başlamalarıyla ortaya çıkan durum.

halbuki bu kadarına gerek yoktu, seçim gecesi zaten zat-ı muhterem balkon konuşmasında kaybettiklerini kabul etmişti. başarıyı da başarısızlığı da olgunlukla karşılamak gerekir.

seçim öncesindeki ortamı geren ve kendi seçmeni tarafından cezalandırılan partinin yapması gereken şapkasını önüne koyup nerede hata yaptığını bulması ve yoluna o şekilde devam etmesi. aynı ortamı gerici açıklamalarla devam etmesi değil.

bu bir haftalık süreçte takım tutar gibi parti destekleyen holigan tipler dışında karşılaştığım tüm akpli tanıdıklarımın da söylediği şuna benzer oldu: "kabullenemiyorlar ama yanlış yapıyorlar. imamoğlu kazandı bir de onu görelim."