akp'lilerin hepten umutsuzluğa düşmesi

iptal edilen oylardan başkan çıkarmaya çalışıp, maddi hatalar sayesinde moral bulan, mal bulmuş mağribi gibi sevinen, binali yıldırım'ın başkanlığı için inanç kazanan akpli yetkililerin sandıkların yüzde 70'inin tekrar gözden geçirilmesine rağmen farkı ancak 3000 civarında eritebildiklerini gördüklerinde açıklamalarını ekrem imamoğlu'nun zaferine göre çevirmeye başlamalarıyla ortaya çıkan durum.

halbuki bu kadarına gerek yoktu, seçim gecesi zaten zat-ı muhterem balkon konuşmasında kaybettiklerini kabul etmişti. başarıyı da başarısızlığı da olgunlukla karşılamak gerekir.

seçim öncesindeki ortamı geren ve kendi seçmeni tarafından cezalandırılan partinin yapması gereken şapkasını önüne koyup nerede hata yaptığını bulması ve yoluna o şekilde devam etmesi. aynı ortamı gerici açıklamalarla devam etmesi değil.

bu bir haftalık süreçte takım tutar gibi parti destekleyen holigan tipler dışında karşılaştığım tüm akpli tanıdıklarımın da söylediği şuna benzer oldu: "kabullenemiyorlar ama yanlış yapıyorlar. imamoğlu kazandı bir de onu görelim."
bugün cumhurbaşkanının yaptığı açıklamada pek göremediğim umutsuzluk. hukuksuzluk yerine otomatik düzeltilmiş olabileceğini düşündüğüm kelime oldu umutsuzluk.
herşey kendi ellerinde olduğu için, üzülerek katılamadığım önerme.
seçimi sonlandırıp mazbatayı da verseler, ellerinden geleni yapıp çalıştırmayacaklardır. bunun adı demokrasi(!)
umutsuzluğa düştüler mi bilmem ama bu duruma karşı önlem aldıkları açık. az önce odatv'de okuduğum haberde şöyle diyor:

"cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, istanbul’da cumhur ittifakı’nın belediye meclisinde çoğunluğa sahip olmasını işaret ederek, “bütçeyi hazırlayamayacaklar, topal ördek gibiler” ifadelerini kullanmıştı.

erdoğan’ın bu sözlerinin arkasında geçen aralık ayında seçimden önce yapılan bütçe düzenlemesinin olduğu ortaya çıktı. akp’nin seçimde alınacak kötü sonuçlara karşı torba yasada düzenleme yaptığı anlaşıldı.

seçimden 3 buçuk ay önce yapılan düzenlemeye göre cumhurbaşkanı bütçeden, dilediği partinin belediyesine dilediği kadar para aktarabilecek. üstelik düzenlemeyle birlikte cumhurbaşkanı belediyelerin ek bütçe talebini kendisi ret veya kabul etmeye yetkili tek makam oldu. bu konuda sınırsız yetkiyi düzenleyen madde, akp'lilerin oylarıyla benimsenip torba yasaya konularak genel kurul'da kabul edilmişti."
umutsuzluk denmesi pek mümkün değil, sonucu belli bir olayın sonucunu değiştirmeye yönelik çalışmalar denmesi daha doğru olur. yenilgiyi hazmedemem durumu olarak da adlandırılabilir.
çok da umutsuz görünmemekle birlikte ben kendi insanlıkları adına umutsuzum.