aiesec

konuyla ilgili 13 entry daha
İkinci dünya savaşından sonra kurulmuş, vizyonu barış ve insan kaynağı potansiyelini en verimli şekilde kullanmak olan, dünyanın en büyük gençlik hareketidir. Temel amacı "Lider" yetiştirmek olan bu organizasyon, dünyanın kendini tanıyan, dünya vatandaşı olan, başkalarına liderlik imkanı tanıyan ve çözüm odaklı liderler yetiştirme gayesindedir ve bunu da içinde barındırdığı programlarla yapar. Bu programlar kısaca; Global Volunteer, Global Talent, Global Entrepreneur'dür. Sadece değişim katılımcısı olarak bu fırsatlardan yararlanabileceğiniz gibi bu organizasyonun şubelerinde görev alarakta kendinizi geliştirme imkanı yakalayabilirsiniz.

Organizasyon'un altı değeri vardır.Bunlar;
S trivin for excellence : mükemmellik için çalışma
A ctivating leadership : liderliği harekete geçirmek
L iving diversity: farklılıkları yaşamak
A cting sustainably: sürdürülebilirlik
D emonsrating integrity: bütünsellik
E njoying participation: Katılımdan zevk almak

İlk yurt dışı tecrübesini 2012 yılında AIESEC'in Global Volunteer programıyla yaşayan birisi olarak, organizasyonun sunduğu fırsatları kesinlikle tavsiye etmekteyim. Fakat unutulmamalıdır ki +126 farklı ülke ve bölgede faaliyet gösteren ve binlerce üyesi olan bu organizasyon her yerde aynı kalitede operasyon gerçekleştirememektedir. Zaten değişim katılımcılarının standart bir deneyim kazanması adına çalışmaları da devam etmektedir. O yüzden gideceğiniz şube'yi araştırın. Siz her ne kadar müşteri durumunda da olsanız, sizinle iletişime geçen hiç kimse bireysel anlamda para kazanmıyor arkadaşlar. bunu da eklemek istedim.

Birde AIESEC'in fırsatları bahsettiğim gibi liderlik gelişimi üzerinedir. Siz oraya turist kafasıyla giderseniz zaten baştan kaybedersiniz. Gittiğiniz yerde kendinizi zorlayacak çevrelere sokmanız(challenging environment), topluma pozitif bir etkide bulunmanız, kendi liderlik özelliklerinizi keşfetmeniz, orada bulunan yerli ve yabancı insanlardan kendinize birşeyler katmanız beklenmektedir.

Daha da sorunuz olursa mesaj atıverirsiniz.

Hee ayrıca, "AIESEC Staj Vizesi" denilen bir olay var, yurtdışından buraya AIESEC aracılığı ile gelen yabancılar, çalışma vizesi ya da çalışma izni olmamasına rağmen bu vizelerinin üstüne oturma izni aldıklarında çalışma izinleri otomatik olarak oluyor. Ya da en azından böyleydi, çok değiştiğini zannetmiyorum.