aiesec

/ 2
(bkz: association internationale des etudiants en sciences economiques et commerciales) gibi bir açılımı var.

sataj imkanlarının güzel olduğunu söylemeliyim. tam bir ailedirler.

spam mailleri ise çıldırtır.
aisecer'larin para odakli calistigi, gonulluye gonullu oldugu icin para odetilen dunya capinda cok buyuk isler basariyormus gibi gorunen ama hayal kirikligindan oteye gidemeyen organizasyondur :)
gönüllülük esasına dayanan, kısa ve uzun dönem olarak gençlere yurt dışına gitme imkanı sunan güzel organizasyon. hakkında bir sürü yanlış bilinen ve abartılan bilgiler sizi yanıltmasın. yurt icin de ve yurt dışında çok güzel arkadaşlıklar ve anılar biriktirdiğim hatta hayatımın anlamını bulduğum yerdir.
Gönüllü olmak için para ödersiniz, sizden küçük ve deneyimsiz kişiler sizle ilgilenir, hayatında cv görmemiş genç bireyler sizin iş hayatınızda kullandığınız cv yi beğenmezler ve şunun gibi yaparsanız seçilirsiniz gibi vaatler sunarlar. Grafık tasarımcısı değilim cv'mide europass üzerinden oluşturuyorum daha ne yapayım? Ha birde iki ayda bir biri arar artık sizinle ben ilgilenicem der isteklerinizi baştan sayarsınız ama sonuç olarak oda sizi bir yere yerleştiremez(global talent)

Uzun lafın kısası bulaşmayın.
aiesec ve erasmus ve bir de agh var bunlar herkesin yapmayı planladığı güzel işlerden birkaçıdır.
Geçen sene bir projesine katıldığım topluluk, grup her neyse. Beni perişan etmiştir. Fakat kesin hüküm vermek doğru değil. Yine de çok sıcak bir ortam her yerde(bkz: macaristan). Veyahut türkiye'de. Macaristan'a tam gittim projem iptal oldu. Onun devamında 3 hafta süren uzzuuuun bir sefalet, çile, evsizlik, nadir de olsa açlık... Neden bilmiyorum ama yine de seviyorum
İkinci dünya savaşından sonra kurulmuş, vizyonu barış ve insan kaynağı potansiyelini en verimli şekilde kullanmak olan, dünyanın en büyük gençlik hareketidir. Temel amacı "Lider" yetiştirmek olan bu organizasyon, dünyanın kendini tanıyan, dünya vatandaşı olan, başkalarına liderlik imkanı tanıyan ve çözüm odaklı liderler yetiştirme gayesindedir ve bunu da içinde barındırdığı programlarla yapar. Bu programlar kısaca; Global Volunteer, Global Talent, Global Entrepreneur'dür. Sadece değişim katılımcısı olarak bu fırsatlardan yararlanabileceğiniz gibi bu organizasyonun şubelerinde görev alarakta kendinizi geliştirme imkanı yakalayabilirsiniz.

Organizasyon'un altı değeri vardır.Bunlar;
S trivin for excellence : mükemmellik için çalışma
A ctivating leadership : liderliği harekete geçirmek
L iving diversity: farklılıkları yaşamak
A cting sustainably: sürdürülebilirlik
D emonsrating integrity: bütünsellik
E njoying participation: Katılımdan zevk almak

İlk yurt dışı tecrübesini 2012 yılında AIESEC'in Global Volunteer programıyla yaşayan birisi olarak, organizasyonun sunduğu fırsatları kesinlikle tavsiye etmekteyim. Fakat unutulmamalıdır ki +126 farklı ülke ve bölgede faaliyet gösteren ve binlerce üyesi olan bu organizasyon her yerde aynı kalitede operasyon gerçekleştirememektedir. Zaten değişim katılımcılarının standart bir deneyim kazanması adına çalışmaları da devam etmektedir. O yüzden gideceğiniz şube'yi araştırın. Siz her ne kadar müşteri durumunda da olsanız, sizinle iletişime geçen hiç kimse bireysel anlamda para kazanmıyor arkadaşlar. bunu da eklemek istedim.

Birde AIESEC'in fırsatları bahsettiğim gibi liderlik gelişimi üzerinedir. Siz oraya turist kafasıyla giderseniz zaten baştan kaybedersiniz. Gittiğiniz yerde kendinizi zorlayacak çevrelere sokmanız(challenging environment), topluma pozitif bir etkide bulunmanız, kendi liderlik özelliklerinizi keşfetmeniz, orada bulunan yerli ve yabancı insanlardan kendinize birşeyler katmanız beklenmektedir.

Daha da sorunuz olursa mesaj atıverirsiniz.

Hee ayrıca, "AIESEC Staj Vizesi" denilen bir olay var, yurtdışından buraya AIESEC aracılığı ile gelen yabancılar, çalışma vizesi ya da çalışma izni olmamasına rağmen bu vizelerinin üstüne oturma izni aldıklarında çalışma izinleri otomatik olarak oluyor. Ya da en azından böyleydi, çok değiştiğini zannetmiyorum.
öncelikle aiesecer değilim, tr aiesec için çalışmadım ve üye de değilim.
Sadece global volunteer programı ile mısıra gittim. Mısır aiesec konusunda en aktif ülkelerden birisi. Gelelim asıl konuya: arkadaşlar aiesec dünyada öğrenciler tarafından yürütülen en büyük kuruluş/topluluklardan birisi, bu yüzden eksiklik,aksaklık,problem asla bitmiyor. Ne gibi diyeceksiniz : mesela mısırda 3 kez kaldığımız evi değiştirdik ve gece yarısında yarım saat içerisinde toplanıp gitmek pek de kolay değildi açıkçası, ya da ptesi günü saat 3te gideceğimiz geziler ''aksaklıklar'' sebebiyle salı akşamına ertelendi, gezilerimizde aç kaldık hatta luxorun en ünlü tapınağına götürmediler bizi. Ama seyahat neydi ''expecting the unexpected''!!! gittiğim için pişman mıyım? no, never. 43 gün kaldım mısırda, bir dairede 10 farklı ülkeden 16 kızla birlikte :D bunlar ''comfort zone''unuzdan çıkmadan yaşayamacağınız sizi büyüten deneyimler. mısırda aynı ekipte olduğum arkadaşlarımla başka ülkelerde de görüştüm, en basitinden hindistana gittiğimde mısırda tanıştığım bu arkadaşlarımın evinde kaldım. bu yaz yine mısırda tanıştığım lübnanlı bir arkadaşımın lübnanlı bir arkadaşının türkiyeye aiesece gelen ukraynalı ve tunuslu arkadaşlarını evimde ağırladım. kısacası dünya pek büyük değil ve siz de aiesecde edineceğiniz arkadaşlıklar ve deneyimlerle bu küçük dünyayı daha iyi tanıyorsunuz
Ücretli emek sömürüsünün nasıl gerçekleşebildiğini bizlere gösteren ilginç oluşum. Ücretli derken sömürülenin sömürene ödediği bir ücret bu dostlar.
/ 2