türk milleti zekidir

/ 2
mustafa kemal atatürk'ün sözüdür. cumhuriyetin kurulduğu yıllarda yaşayan türk milletine hitaben söylemiştir. bu sözde 2000'li yıllarda yaşayan kendine atatürkçü gençlik diyen ve aynı ırka mensup kimseler tarafından çomar olarak adlandırılan bir milletten bahsedilmektedir.
göreceli olarak değişen bir mustafa kemal atatürk söylemidir. İlla ki hitabet sanatıyla alakalı mübağala durumu söz konusu yoksa bu kadar ileriyi görebilen gençliğe hitabe de bugünlerin geleceğini ayan beyan yazan bir adamın bu toplumun ne kadar sığır olduğunu bildiğinden adım kadar eminim
mustafa kemal'in söylediği ve inandığı, zaman geçtikçe aziz nesin'in tuzla buz ettiği sözdür. İnanmak başarmanın yarısıdır ama biz gerisini getiremedik.
(bkz: zeki ama çalışmıyor)

zeka tartışılmaz, çoklu zeka kuramına göre en az bir zekası vardır insanın ancak bunu nasıl kullandığınız önemli. proteinsiz, sırf karbonhidratlı besinler tüketirseniz var olanı kullanamazsınız.
mustafa kemal atatürk’ün 29 ekim 1933 tarihinde cumhuriyetin onuncu yıl kutlamalarında türk halkına hitaben söylediği söz.

onuncu yıl nutku’nda “Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir.” diyen ulu önder sözlerinin devamında türk milletinin neden bu vasıfları taşıdığını da izah ediyor.

Atatürk sözlerine şöyle devam ediyor:

“Çünkü Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve çünkü, Türk milletinin yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir. Şunu da ehemmiyetle tebarüz ettirmeliyim ki, yüksek bir insan cemiyeti olan Türk milletinin tarihî bir vasfı da, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Bunun içindir ki, milletimizin yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, fıtrî zekâsını, ilme bağlılığını, güzel sanatlara sevgisini, millî birlik duygusunu mütemadiyen ve her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek inkişaf ettirmek millî ülkümüzdür.”

şu an için yukarıda bahsi geçen millî ülkümüzden fersah fersah uzakta yol aldığımızı düşünecek olursak onuncu yıl nutku’nu okurken ‘-di’li geçmiş zaman’ kipini kullanmak en doğru eylem olacaktır.

edit: tanım
türkiye'nin iq ortamalası aşağıdaki siteye göre 90'dır. Yani ortalama olarak pek de ahım şahım bir iq'ye sahip değiliz.

https://www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=2812

aynı siteye göre diğer ülkelerin iq ortalamaları:

güney kore - 106
japonya- 105
italy-102
isviçre - 101
moğolistan- 101
çin- 100
ingiltere- 100
avusturya- 100
hollanda- 100
norveç- 100
almanya- 99
fransa- 98
rusya- 97
vietnam- 94
tayland- 91
Gerek siyasi gerek politik olarak yaşanan sorunlar hatta yanlış stratejiler ve propagandalar sonucu aşırı yobaz bir tayfanın türemiş olması, bir de bunların üstüne alenen terör destekçiligine zamanında gösterilen müsamahalara rağmen, kimin oyunu olduğu şimdiki konumuz olmamakla birlikte gezi, 15 temmuz gibi pekala büyük olaylarlarin felaketle sonuçlanmasının önüne geçmiş, son üç yıldır da artık kolay kolay siyasi yalanlara inanmayan insanlarin tek bir ortak paydası var o da Türk milleti olmasi. Atatürk gibi ileri görüşü 100 yıllara tekabül edip öngörüleri tahakkuk eden bir liderin bizi umuda, şevke çalışkanliga azmettiren demecidir. Kusura bakmayın ama siz Türk olmaya bilirsiniz, türk ve çalışkan da olmayabilirsiniz ama Türk milleti zekidir de, çalışkandir da. Adam kaç yil öncesinden bu güne kıvılcımlar bırakmış, umutlar, vaatler yollamış siz hala Türk milleti zeki değildir vay efendim aziz nesin haklıdır filan. Türk milletinin zeki olmasına kanıt olarak Türkiye cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Atatürk'un sadece bu sözü bile yeter.
(bkz: hadi lan oradan)

ya arkadaş üstteki yazıları okuyunca içeride komedyen var edası oluyor zaten bunları derken bile ne kadar zeki olduğumuzu ispatladık(!) haydi açıklamalara geçelim:
liderler halkı için herzaman iyi sözler sarf eder ama asıl sorun şu kim iyi lider kim kötü lider misal atatürk demiş iyi hoş demiş onun demeye hakkı var çünkü gerçek lider bu cümleleri söyleme hakkını nereden buluyorum diye düşünürsek şuan ki 21.yüzyılda hak hukuktan bahsedilebilir mi ülkeden :) ondan dolayı bu hakkı buluyorum.
Zeka kavramı yüce kavram mesela açıyoruz google yı yazıyoruz zeki insanlar karşımıza çıkanlar birşeyler yaparak ispatlamış kendini.Madem zekiysen çıkart cevherini vur masaya.
bizdeki zeka ise sanırım biat etmekten geliyor evet biat neden mi başlarız birisinin doğrusuna inanmaya 20 sene inanır sonra da ulan ALLAH BELASINI VERSİN kandırıldık deriz örnek çok günümüzde de geçmişte de( kenan evren %92 ile geçti şimdi sövmeyen kalmadı)

İşte bizim zeka anlayışımız bundan ibaret o kadar yani buyuz koyun doli gibi evet zeki insanlar var ama onlar zeki oldukları için zeki denilmiyor akıllarını kullanıp sorgulayıp ahkam kesmeden kendilerini ispatlıyorlar sonrada zaten usulce ülkeden kaçıyorlar olması gereken bu olacak bu olan bu değişmez.

hangi insan sorgulamadan bbirşeyi kabul ediyorsa (konu din bile olsa) aptaldır örnek olarak gündemden vermek gerekirse satılan şeker fabrikaları satanlar zeki (ancak onlarında türklükleri sorgulanır :) neden mi ceplerine para giriyor alanlar daha zeki uzun dönemde bize iteleyecek başka bir örnek çıkarılan çıkarılmaya çalışan kanunlar(tecavüzün meşrulaştırılması vss) devam eden ohal haksız yere açığa içeri alınan şerefi lekenelen sonradan serbest bırakılan tazminat dahi verilmeyen insanlara bunları yapan zeki peki buna sessiz kalan millete zeki denilir mi

sürekli konulan vergiler zekice peki bunlara biat edene zeki denir mi veyahut yurt dışına cıkıp da ahkam kesip sonra gündemi değiştiren insanlar zeki peki bunlara sessiz kalanlar ah evet onlarda zeki tabi papucumun zekileri.

bekara karı boşamak kolay zeki de geç islamla yönetilip islamla bağdaşmayan sözler edip daha sonra bunlara inananlar da mı zeki yoksa işine mi geliyor

şehit mertebesinin içine edip ayağına taş değmeyenleri gazi saymak(E.E.) zekice peki bunlara sessiz kalarak onay vermek hangi toplumun işi üstün zekalıların mı ah taabi onların türkiye dünyanın en zeki ülkesi

yaşam kalitemizin hatsafhada olduğu bu ülkede acaba bizden olmayan suriye adlı yerden gelenlere bir ton para dökülüp daha sonra fon paralarının ise nerelere gittiğinin meçhul olması sessiz kalınması gereken bir olgu mu

verginin vergisini koyup vermek yerine daha çok alan aynı karanlık çağdaki ülkelere dönmemiz de zekice değil mi evet zekice de buradaki zeki hangi milletten birde ona zeki mi deniliyor yoksa püff eli kolu uzun mu?

kısacası bu şuan aklıma gelenler hepimiz zekiyiz o kadar zekiyiz ki bazen fışkıran zekaları kaplara koyup içip dışkı diye tekrar dışarı atıyoruz o kadar zekiyiz.

edit : birkaç kişiyi gocundurmuşuz iyi olmuş hoş olmuş daha sessiz kalmanın onaylama anlamına geldiğinden bihaber olan insanlara mübahtır .D arkadaş bu kadar yavan cümleleri ancak bu kadar saçma yere çekebilirdik ben işçi emekçiye saygım var benim herkese saygım var bir kişiye tapan insan müsvettelerinden değilim benim sorunum İTAAT EDENLER BİAT EDENLERLE onlara hitaben yazdım ve sessiz kalmak ya aptallıktır fark edememekten kaynaklı yada işine gelmekten birinde aptal olursun birinde işte siz düşünün :) bu millet amerikanın oyununu çözdü ne yahu :D 3.dünya ülkelerinde yaşayan bir insanın söyleyebileceği söz neyse farklı bir entry de ayrıntılı irdeleyeceğim :D
Türk milletinin zekasından filan konuşurken konu hükümetin siyasi ve adli izlediği yola gelmiş. Tam çıkarıp masaya vurmalık. Vuhuuuu
/ 2