trolltunga

Önümüzdeki beş yıl içinde gideceğim ve o zaman yorumlarımı buraya ekleyeceğim
sadece fotoğraflarına baktıkça bile saatlerce hayaller kurulabilecek norveç'in gezginlere sunduğu muhteşem yerdir.
norveç odda'da bulunan ve rakımı 1100 metre olan bir dağdır. popüler olma nedeni ise, tırmanışının güzelliği ve görsel şova dönüşen fotoğrafları süsleyen manzaranın mükemmelliğidir. trolltunga'yı akıllara kazıyan, fiyordlara doğru göklerden uzanan kayanın ise 10bin yıl kadar önce buzul çağlarında oluştuğu rivayet ediliyor. buraya verilen isim, eski dönemlerde yaşadığına inanılan ve troll denilen kocaman yaratıkların dili manasına gelmekte. troll'ün dili, yani trolltunga.
balayında orada kamp yapmak gibi bir de hayalimi bırakayım buraya.
norveç’te 1100 metre yüksekliğinde bir dağ.

gezginlerin simgesi lokasyonlardan biridir. gün batımında o kayanın ucuna oturup bir fotoğraf çektirmeyen norveç’i gezmiş sayılmaz.(edit: yazarımız burada ironi yapmaya çalışmış anlaşılan başarılı olamamıştır. swh)

manzarasının mükemmelliğini yine o çekilen fotoğraflardan anlıyoruz, çünkü bir türlü gidemiyoruz maalesef.
Tüm yükseklik korkuma rağmen en ucuna kadar gideceğim kayadır o. Norveç'tedir. Güzeldir
GİTmek istediğim yerler sıralamasında üst sırada yer alan norveçin, gitmek istediğim yerlerinin üst sırasında olan, fotoğraflarındna manzarasının muhteşem gözüktüğü dağ. Umarım en kısa zamanda bu başlığa döner, yaşadığım deneyimi editlerim buraya.
yurdum instagram gezginlerinin oraya kadar gidip zaman, efor ve para harcamasına hiç gerek yok. Benzer etkiyi perspektifi iyi ayarlanmış bir gülek boğazı manzarası fotoğrafıyla yakalayabilirler.
Norveçin en ünlü hikking rotalarından biridir.gidiş-dönüş 22 km mesafedir.kışın yapılması hayati tehlike arz edip, hikking için en uygun zaman haziran temmuz ağustos aylarıdır.Size verebileceğim ufak bir tavsiye ise biraz dayanıklı iseniz kamp ekipmanlarınızla beraber buraya tırmanmanızdır.Burada kamp yapmak o kayanın üzerinde durmaktan daha keyiflidir.
Fotoğraflarından aşık olduğum, Bergen'den bisikletle çıktığım yolda #pulpitrock (sisler içinde bir şey göremesem de) ile birlikte Norveç'te en çok keyif aldığım yerlerden biri.