tiyatro mu sinema mı

cevaplanabilir entry
kesinlikle tiyatro taraftarıyım, sinemayla kıyaslanamaz bile bence. önümüzde canlı canlı oynanıyor. ayrıca sinema tiyatrodan neredeyse 3 kat daha pahalı. hem fiyat hem de sanat olarak çok daha iyi tiyatro.
benden önce yazan arkadaşlara katılırım ve tiyatro derim.

yeri gelir aynı sahne sinemada yüz defa çekilir. tiyatro ise anlıktır, olur biter. yanlış yaparsan da toparlamaya uğraşırsın.
oyunun sonundaki oyuncular ve seyirciler arası karşılıklı alışlamayı ise dünya dışı bir enerji patlaması görürüm.

izleyin izlettirin.
kesinlikler tiyatro. herşey gözünün önünde yaşanıyor. tüm duygu ve düşünceleri hissedebiliyorsun. gereksiz efekt ve aşırı ses yok. tek ışık ve onlarca hikaye...
Kıyaslanmasını mantıksız bulduğum iki farklı sanat dalı. Her ikisinin de insanda uyandırdığı duygu farklıdır. Sinemada yaşadığınız derinliği ve ayrıntılı konuları tiyatroda bulamayabilirsiniz çoğu zaman, ama tiyatroda bunun yanı sıra oyunculuk, görsel ön planda olduğu için, sanatçı ile içiçe bir halde gösteriyi izlediğiniz için büyüleyiciliği daha fazladır. Sinema daha az zahmetli değildir hatta tiyatrodan daha zahmetli komplike bir sanattır. Bir arkadaş müzik yok demiş, bir çok tiyatro oyunu içerisinde müzik barındırır, ayrıca bale, vodvil, opera da bir tiyatro biçimidir.
ikisinin de yeri ayrı. çok keyifle izlediğim pek çok oyun ve film var. tiyatroya erişim sinemaya göre biraz daha zor. istediğin oyuna bilet bulabilmek için önceden planlamak şart. disiplin istiyor.