teyit.org

Ülkemizdeki iddiaların doğruluğunu araştıran bir site. Medyada o kadar yalan yanlış haber var ki, gerek iktidar tarafı, gerek de muhalefet tarafında. Umarım, tek yönlü araştırmaz. Baya belgelerle filan ispatlamaya çalışıyor söyleneni veya tersini. Takip edilesi.

Edit: sadece siyasetsel söylemlerin doğrulamasını yapmıyor, her gündem konusunda yapıyor. Ayrıca Carl sagan, karanlık bir dünyada bilimin mum ışığı gibi başucu kitabımdan Carl saganın sahtecilikle savaş zihniyetini kuşandıklarını okuduğum an, gözümde +500 puan daha kazanmışlardır.
Ülkemizdeki anlamlı dijital ve ücretsiz olan hizmetlerdendir. Zaman zaman içerisinde bulunduğumuz her sebepten dolayı güvensizlik yaşansada, çoğu konuda başarılı oldukları bir gerçek.
yanlış internet kullanımının hayatımıza girmesi ile birlikte çevrimiçi bir çok platformda bilgi kirliliğinin oluşması ve bunların günlük yaşantımızdan tutun da haber programlarına kadar yansıması sonucu kişi ve kurumların karşılarına çıkan haber ya da bilgi kütlelerini kontrol etmelerini sağlayan, doğru bilgiye ulaşmayı kolay ve sağlıklı hale getiren platform.

hayatta kaldığı sürece doğru, dürüst ve vicdanlı işletilir umarım.
geçen sene medya etiği dersinde idealist bir hocamın bahsettiği web sitesi. abd'deki trump-clinton seçimleri sırasında sosyal medyada dolaşan "fake news" niteliğindeki sahte haberlerin sonucunda dünya çapında haber doğruluğu konusunda tartışmalar başlamıştır. haberin teyidi günümüzde önemli bir nitelik taşımaktadır. özellikle twitter gibi platformlarda hızla yayılan yanlış enformasyon akışı habercileri bile yanlış yönlendirebilmektedir. bu sebeple bilginin doğruluğu, dijitalleşen günümüz medyasında büyük önem arz etmektedir. teyit.org da haberin doğrulanması ya da yalanlaması anlamında fazlasıyla gerekli bir projeye adım atmıştır. kar amacı gütmeyen bu oluşumun kurucusu ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi mezunu mehmet atakan foça'dır. teyit.org ilk duyduğum günden beri sıklıkla takip ettiğim bir web sitesi olmuştur. bir gazetecilik bölümü mezunu olarak teyit.org yaptıkları işleri fazlasıyla desteklediğim bir platformdur.