son 24 saatte yaşanan orman yangınları

Dehşet verici düzeyde ülkenin her yerinden yangın haberleri geliyor.
Manavgat, Bodrum, Kütahya, Kayseri, Didim, Silifke, Milas, Alanya, Kilis, Köyceğiz gibi çeşitli yerlerde 17 şehirde 58 yangın çıkmış. Çok kısa sürede bu kadar olay yaşanması tesadüf değil sabotaj gibi duruyor. Ankara'da yangın çıkarmaya çalışan bir kişi de yakalandı gün içerisinde ve Pkk yandaşı olduğuna dair sitelerde haberler çıktı. Sorumlusu kimse umarım yakalanır ama giden onca cana bakınca gerçekten durum kötü.
çok ama çok üzücü. ülkenin her yeri yangın yeri... thk kurumu uçaklarıyla ilgili bilgileri okudukça içim şişiyor. şartnameye 5.000 litre sınırı getirilerek elimizdeki tüm uçakları hangara çekmişler. neden? çünkü tüm uçaklarımız 4.900 litre kapasiteli. en yenisi 15 yıl deneyimli olan pilotların tamamı tasfiye edilmiş. muğla belediye başkanı uçak kiralamak için türk hava kurumu'nu aradığında saat 15.30'da "burada kimse yok yarın ulaşabilirsiniz ancak" yanıtını almış. kurumun başına atanan kayyumsa düğünde göbek atıyormuş!

bu memlekete nasıl kıydınız yaa! hiç mi içiniz sızlamadı?

bu yaşadıklarımıza sebep olan herkes kat kat beterini yaşasın inşallah....
At izinin it izine karıştığı yangınlardır. Bu yangınların neden olduğu 3 haftaya çıkar. Marmaris'teki yangın dışında (onu da kitap yakan çocuklar yanlışlıkla çıkarmış ve pedagog eşliğinde ifadeleri alınmış) hiçbir yangının faili veya azmettiricisi henüz bulunamadı, bunlara ilişkin bir somut delil bulunduysa da kamuoyu ile paylaşılmadı. Bu sebeple ben şu süreçte hiçbir bilgiye itibar etmiyor ve hiç kimseye güvenmiyorum. Ama oldukça emin bir şekilde söylemeliyim ki, cambaza bak oyunu oynanıyor.

Tanım: Yangınların failinin terör örgütleri çıkacağı ancak terör örgütlerine bu emri verenlerin ve neden böyle bir emir verdiklerinin hiçbir zaman öğrenemeyeceğimiz yangınlardır.
controversial olmak istemiyorum fakat "hdp kapatılmalıdır"a getirmememiz gereken konu. ormanlarımızı yakan pkkdır (henüz kesinleşmedi bu da) fakat pkk ne olursa olsun terör örgütüdür; orman da yakar, köyleri de basar, bebek de öldürür, öğretmen de öldürür. buna engel olmak ya da faillerine caydırıcı cezaları vermek devletin görevidir.
hdp konusuna gelince de canlarım, bence, hdp'yi kapatmak, kürtlere "dağa çıkın!" demektir. bu ülkede on yıllardan beri süregelen kürt problemini göz ardı edemeyiz değil mi? misakımilli'den taviz vermeyeceğiz fakat kürtlerin çok uzun senelerdir süregelen bir ülke ideası sonucunda terör estirdiği malum. bunun için, mücadelelerini dağda asker ve sivil halkı öldürmek yerine, mecliste vermeleri daha makul değil midir? sadece soru.
kürtleri ve isteklerini yok sayarak hiçbir yere varamayız arkadaşlar zira kürtler artık azınlık olmaktan çıktılar. onlarla pazarlık yapmak zorundayız. bırakın mecliste tartışsınlar, masum insanları öldürmek yerine.