sigara sarmak

Alışıldığı zaman sarması da içmesi de çok zevkli eylem. Ayrıca Hazır paket sigara almaktan çok daha uygun bir işlem.

İşin bir püf noktası yok. İlk başta yapmanız gereken damak tadınıza uygun tütünü bulmak. Bu da 2 haftanızı falan alabilir. Bazı arkadaşlarınızın tütünlerini tadabilir veya gittiğiniz tütüncüden rica ederek deneyebilirsiniz.

Ayrıca yeni başlayanlar için mıknatıslı kutuda olan 100’lük gizeh Kırmızı kağıdı tavsiye edilebilir. İçimi güzel ve Orta kalınlıkta olduğu için de kolay sarabilirsiniz. İlerleyen dönemde ise ocb’nin 50’lik ultra ince kağıdını kullanabilirsiniz. arap çarşafı diye tabir edilen “varagat şamiyye” kar gibi üstünüze yağar ve yapıştırması alışana kadar zahmetlidir.

Filtre olarak ise yine ocb’nin 120’lik stick halde olan siyah paketlerinden alabilirsiniz. Sert ve istenileni veren bir filtredir. En önemlisi paketinde derli toplu bir şekilde taşıyabilirsiniz. 1-2 liraya satılan, ne olduğu belirsiz, yamuk yumuk filtreleri kesinlikle tavsiye etmiyorum.

İşin en önemli kısmı olan fiyata gelirsek eğer, 50 gr. kaliteli ithal tütünlerin ücreti ortalama 40₺’dır. Yukarıda bahsettiğim Ocb filtre 7₺, ocb kağıt ise 3₺. Ortalama 10 günde tükettiğinizi varsayarsak günlük sigara masrafınız 5₺’ya kadar düşmüş olur.

Şunu unutmadan söyleyeyim 50 gr. İthal Tütün fiyatları 18₺-60₺ arasında değişmekte. Seçtiğiniz tütün, kağıt ve filtreye göre günlük sigara tüketim masrafınızı yine 10 günde tükettiğinizi düşünürsek 3₺’ya kadar indirebilir, 7₺-8₺’ya kadar çıkarabilirsiniz .

Son olarak bu işe yeni başlayacak arkadaşlar, “ya bunun makinesi var ne uğraşıyorsun öyle elinle”, “o paketteki sadece tütün mü yoksa eheheheh”, “oha bir tane de bana sarsana moruk” gibi tepkiler alabilirsiniz. Görmezden, duymazdan ve bilmezden geliniz!

not: sigara içmenin sağlığa zararlı olduğu yönünde önemli söylentiler var. Bunlara kulak asmayın, zevk alıyorsanız için. Çünkü bilmekte fayda var içen de içmeyen de ölüyor.
3 buçuk yıldır vergiden muaf yaşamanın sırrıdır. Para biriktirmek için öğrenciye avantaj sağlar. Arap çarşafı ve organik ocb filtre favorimdir.

Harman favorisi;
%40 samsun-bafra tütünü
%40 cuba
%20 merzifon-erbaa-amasya tütünleri karışımı.

Camel soft içen birisiyseniz bu tütünleri bulup harmanladığınızda müthiş tat yakalacaksınız. Samsun bafra tütünü bulamama ihtimalinize karşı yedek harman;

%60 bitlis
%40 cuba
Sigara içmesem de sevgilim sigara sararken kağıdını yalardım. swh
öğrenene kadar sigarayı p.ç edip sonra kalem gibi sarmak..
içmediğim halde çok güzel becerdiğim eylem, yaşasın tütün kokusu.
gelen zamlar yüzünden etrafta çokça gördüğüm aktivite