sığacık

izmir'de çok şirin bir yer. pazarında harika enginarlı ve otlu börekler yiyebilirsiniz. teos'un denizi çok güzel ama bayram ya da herkesin tatil olduğu zamanlarda gidildiğinde çok kalabalık. küçük de olduğu için sakin zamanlarını kollamak gerekli.
son 2 yıldır yeni yeni keşfedilmeye başlanan, ara sokakları alaçatıya benzeyen, hediyelik bir şeyler almak için küçük bir pazarı bulunan, her yeri 50 yaş üstü chp’li emekli öğretmen teyzelerin kapladığı, özetle bir sikimi olmayan bir yer arkadaşlar boşuna gitmeyin. özellikle de kaybedenler kulübü yolda filminin bir kısmının burada çekilmesiyle popülaritesi arttı.

ilk kez 6-7 ay önce yanımda bir arkadaşımla gittiğimde adamın birinin denizin ortasında yürüdüğünü gördüm. hayır, adam cidden 50mt açıkta denizin ortasında yürüyordu. sahilde oturmuş bira içiyorduk. kış olmasına rağmen tepeden güneş epey yakıyordu. bir an alkolün etkisi sandım ve arkadaşa dönerek;

- “amk adam denizde yürüyo lan!” dedim.

arkadaşın kahkayı patlaymasıyla bir an kendime geldim. ilçenin ismi de zaten denizinin bu denli sığ olmasından geliyormuş.

not: iş bu entry chp veya chp’li teyzeleri kötüleme amaçlı yazılmamıştır.

edit: imlâ
Sığacıkta 20 yıldır akrabalarımın yaşadığından bir yatırımlık girişicimlik fikri vereyim size dükkan kiraları kışın alınmaz sadece senede 4 ay kira alınır ve fiyatlar aşırı uygundur, bölgede çok fazla alman turist vardır sığacık evleri almanyada pr çalışması ile satılmıştır 4 - 5 yıl önce (dünyanın en sakin kasabası diye) , Türk kahvesi mekanına giderseniz size kamp konusunda yardımcı olacaklardır ayrıca önemli bir bilgi daha 120 ülke arasında (norveç, Finlandiya dahil) dünyanın en sakin ve en temiz gökyüzü seçilmiştir sığacık araştırın inanmazsanız ama keşfedildikten sonra sakinlik kalır mı bilemem
izmir seferihisar'a bağlı bir beldedir. denizi ve şehir dokusu şahanedir. türkiye'de tesadüf ettiğim en iyi yer olabilir.
tam bir overrated tatil beldesidir. sokakları fazlaca yapay ve sadece turist çekmek, fotoğraf çektirilmek üzere oluşturulmuş gibi duran, restaurantları gereksiz pahalı ve lezzetsiz olan bir yerdir aynı zamanda.
Bu bayram sahillerdeki yoğunluktan payına düşeni fazlasıyla almış şirin belde. Sanırım son zamanları, yakında Didim, Kuşadası gibi olmaya başlar.