schengen vizesi

/ 2
schengen'e üye avrupa ülkelerini (bkz: almanya, avusturya, belçika, çekya, danimarka, estonya, finlandiya, fransa, hollanda, ispanya, isveç, italya, letonya, litvanya, lüksemburg, macaristan, malta, norveç, polonya, portekiz, slovakya, slovenya, yunanistan) ziyaret edebilmek için alınması zorunlu olan, bu ülkelerden birinden alacağınız schengen vizesi ile diğer ülkeleri gezebileceğiniz, aralarında sınır kontrolü olmayan vize türüdür.

her ne kadar çok fazla belge isteselerde, şartlarını yerine getirdiğiniz takdirde rahatlıkla alabileceğiniz vize türüdür ayrıca.
İsmini; Lüksemburg, Almanya ve Fransa sınırlarının kesiştiği noktada Lüksemburg sınırları içinde Moselle nehrinin kıyısında kurulmuş olan 600 kişilik nüfuslu küçük bir köyden alan vize çeşididir.

Schengen köyünden, iki ayrı köprüyle Fransa’ya ve Almanya’ya geçilebiliyor, böylece beş dakika içerisinde üç farklı ülkede bulunmuş oluyorsunuz. Bu sebeple avrupa birliği üyesi ülkeler arasında serbest dolaşımı sağlayan antlaşma bu köyde imzalanmış ve antlaşmaya (Schengen Antlaşması) ve vizeye köyün ismi verilmiştir.
bordo pasaportluların gözü yaşlı, yeşil pasaportu olanlar bu ne *** diyor
avro 3.9 olmasina mi yanayim ucak biletinin fiyatlarina mi diye dusunurken shengen vize ucreti can yakar..
sürekli feyk rezervasyonlarla türlü çakallıklarla aldığım , daha hiç red yemediğim çoğu Avrupa ülkesinin içinde bulunduğu bir çeşit ülkeye giriş izni sistemi.alması sanıldığı kadar zor değildir.yeter ki ufak çaplı bir araştırma yapın internetten.
Bulgaristan göçmenlerinin nispeten daha kolay alabildiği vize türü
schengen bölgesine girmeyi hak ediyorsanız ve hak ettiğinizi kanıtlayabiliyorsanız, alması hiç de zor olmayan vizedir.
bir gün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının almasına gerek kalmayacağı vizedir. yani inşallah
bir vize kurdu olarak yine bir vize kurdundan köşeye not ettiğim bilgiler. bir kere bu vizeyi uzun almak zordur, uzun almanın tricki hilesi yokturdur. ticari vize almıyorsanız konsolosluk ne verirse onu alırsınız.

kaç kez vize aldığımı kaç kez giriş çıktığımı hatırlamıyorum bile. o yüzden madem bilgi almak istiyorsunuz sözlerime kulak ver bence.
1- vizeyi nerden aldığın önemli değil, istediğin ülkeye giriş yapabilirsin. lakin ilk kez vize almışsan giriş yapacağın ülkeden almış ol. ne olur ne olmaz, kapıdaki polis kıllanıp seni ülkeye sokmayabilir.
2- ilk kez giriş yapacaksan nerden alırsan al büyük ihtimalle anca seyahat süresini kapsayan tek girişli vize alacaksın.
3- vize aldığın ülkeye giriş yapmadan vize süresi biterse de sorun değil, o ülkeden yeniden vize alabilirsin.
4- vize dediğin şey aldıkça süresi artan bir şeydir. ilk vizem 9 günlükken şu an 2 yıl geçerli vizem var.
5- 4. madde her zaman geçerli değildir. bu biraz vize talebinde bulunduğun ülkenin vize politikası ile alakalı. misal son 2 vizem italyadan 6'sar aylıkken ve italya vizesiyle madrid'e gitmişken daha sonra ispanya bana 3 aylık vermişti. sonra hollanda ülkesine hiç gitmediğim halde önce 1 yıl verdi, sonra 2 yıl verdi.
6- uzun vize için öncelikle ne kadar çok ve sıklıkla çıkış yaptığına, işine ve gelir durumuna bakıyorlar bence.
7- vize tarihleri ile süresi aynı şey değil. misal 1 yıllık vize demek vizenin geçerli olduğu 1 yıllık dönemdir. kalış süresi ise belirtilen tarihler arasında avrupada kaç gün kalabileceğinizi gösterir. bu arada çok önemli bir bilgi de vermek istiyorum ki daha önce de başka bir entry'de yazmıştım; kalış süresi için 90 gün falan yazdığında bu tüm vize tarihini kapsamaz. 6'şar aylık dönemler içindir o süre. her 6 ayda yenilenir 90 gün, 30 gün her neyse.

bu arada kolay vize almanın bir yolu bir tur şirketine gidip, sizin adınıza vize almalarını istemek olabilir. size bir tur satmış gibi gösterirler, sizin adınıza başvuru yapıp vizenizi alırlar. uçak bileti, otel, sponsor, davetiye vs. ile uğraşmazsınız böylece. tabii tur şirketindeki görevliyi geri döneceğinize ikna etmeniz gerekiyor. bunun için de iyi bir işiniz geliriniz ya da okulunuz olmalı ve tabii daha önce en az 1 kere schengen almış olmalısınız.

üniversite öğrencilerinin ne yapıp edip alması gereken vizedir. nedenine gelince

schengen alıp avrupaya gidip sorunsuz bir şekilde döndüğünüz taktirde birdahaki shengen başvurularınızın red ihtimali azalacaktır.
öğrenciyken çok daha kolay verilen vizeyi okulunuz bittikten sonra daha zor veriyorlar. mümkün olduğunca uluslararası güveninizi arttırın. hem avrupa çogzel.

daha önce almış olanlar için sorun olmayacak ama bugün yaşanan olaylardan sonra ilk alacaklar için mutlaka sorun yaratılacağını düşündüğüm vize türü.

ama her zaman söylediğim gibi vizesiz gidilecek o kadar yer var ki gezilip görülecek; zorunlu olmadıkça vize için kastırılmamalı.

rusya, japonya, g. kore, güney amerika'nın tamamına yakını, balkan ülkeleri, komşumuz gürcistan vb.
Verebilme ihtimallerine göre kolaylık listesi;

ikamet istanbul,Ankara,bursa ise italya başı çeker.

izmir,antalya,gaziantep v.b. gibi şehirde ikamet edenlerin çoğu yunanistan'a başvurur. yunanistan için aracı firma vfs globaldir. önce sisteme üye olup hesap oluşturup ardından o hesap üzerinden randevu almanız gerekmektedir. başvuru formunu doldururken gıcık gıcık sorular ile karşılacağınız bir vize tipidir.

yunanistan,polonya,italya, fransa kolay veren ülkeler de başı çeker. hollanda,norveç,danimarka, almanya anam anam dedirtebilir. italya'dan alınan bir şengen vizesi ile almanya'dan giriş yapamama hatta tr de uçağa bile alınamama ihtimaliniz varken, almanya, hollanda'dan alınan vize ile elini kolunu sallayarak italya'ya yunanistan'a polonya'ya giriş yapabilirsiniz.

bir diğer merak edilen konu ise italya'dan aldım yunanistan'dan kara yolunda giriş yapsam sıkıntı olur mu? %97 sıkıntı olmaz.

nereden alacam oradan aldım buradan gireceğim kaç gün kalacağıma bakacaklar mı diye milleti stres delisi yapan bir vize türüdür. nerdesiniz sn davutoğlu hani kalkıyordu.

diğer merak edilen soru tipide şudur. atıyorum italya aktarmalı ispanya uçağım var. varacağım ülke ispanya ama italya'da aktarma yapıcam italya vizem var sorun olur mu? hayır olmaz çünkü sen aktarma yaparken aproın bölgesindesin ve ilk damganı italya üzerinden yiyorsun. zaten bir sonra ki aşamada uçucun avrupa ülkesinden avrupa ülkesine olacağı için senin psaportunda vizene değil adına soyadına bakacaklardır.

bulgaristan verilme konusunda sıkıntı yaşanılan hatta veremeyen ülkedir. işler karmakarışıktır. ankara'da bulunan vatandaşlarımızın polonya konsolosluğudan direk başvurabileceklerini unutmaması gerekmektedir.

uzun süreli almak istiyorsanız 50 tane rezervasyon yerine 1 haftalık plan çıkarıp, dilekçede uzun süreli vize istemeniz yararlı olacaktır.

genel olarak master ülke seçmenizde yarar vardır?

master ülke ne amk diyenler için sürekli aynı ülkeden vize başvurunda bulunup sürekli oradan giriş yapmanız sonra ki başvurularınız da %90 oranla vize sürenizi uzatacaktır.

uyanık ve açıkgözlülükte master yapan ülkemizde en çok yapılanda yunanistan'dan alıp sakız adasına 1 günlük seyahat edip damgayı yedikten sonra hara hura sağa sola gitmesidir. yunanistan bunu çakmış artık vize verirken bu duruma dikkat edecektir.

vfs global ile yaşadığınız bi haksızlık durumunda bağlı olduğunu yunanistan ya da hangi ülke ise konsolosluğuna mağduriyetininiz belirten yazı yazmanız durmunda sizinle özür dileyerek mağduriyetinizi gidermek için ellerinden geleni yapacaklarını da unutmayınız.

şengene başvurarken multi(çoklu) seçmeyi unutmayınız. en çok sorular sorulardan bir tanesi seyahat sağlık sigortasıdır. allah aşına gidip bankadan 90 günlük yapıp bir sürü para harcamayın. internette bulunan bir sigorta şirketinden online yapıp çıktınızı almanız yeterli olacaktır.

vfs global,kosmos,idata gibi firmaların vizenizi verme yetkisi olmadığını sadece arada aracı olarak evraklarınızı iletmekle yükümlü olduklarını bu sebepten götlerini kaldırmamayı size herhangi bir şekilde artistik yapmaya hakları olmadıklarını unutmayınız. karşılarında ezilen büzülen çok insan gördüm. maaşlı memurlar onlar unutmaaaaaaa.....

daha çok var parmaklarım yoruldu çoğu ülke hakkında almak için ince bilgileri de sonra yazayım...

bye
/ 2