ramazan bayramı

ramazan ayı müslümanların kutsal ayıdır. ramazan ayının bittiği günün ertesi günü ise ramazan bayramıdır. öyle şeker bayramı falan değildir. şeker bayramı söylemi, ramazan ayında oruç tutmayanların uydurması olabilir, ramazan bizim için kutsal değil diye düşünen insanların uydurması olabilir. kendi kendilerine kalıp oluşturuyorlar haberleri yok. kutluyorsan kutluyorsundur işte. kutlamıyorsan da tatile çıkıyorsun ama. çık zaten. ama bayramın adını değiştirerek kendini rahatlatmaya çalışma be kardeşim. kurban bayramına da et bayramı mı diyelim(swh)
Ramazan ayının bitişinin, Müslümanlar için mübarek sayılan 3 günüdür. Adı üstünde bayramdır.
bu sene cuma cumartesi ve pazar günlerine denk gelmesi sebebiyle çalışan kesimi üzmüş olsa da mail imzalarının altına iyi bayramlar ibaresi eklenmesi ile geldiğini iyiden iyiye hissettirmiştir
artık ritüellerin yerini istanbul'dan çıkış ve dönüş trafiği olarak bıraktığı, genellikle tatil olarak değerlendirilen bayramdır. kutlu olsundur.
şekerli bir emojikle “iyi bayramlar” yazdığım da muhafazakar kesimden arkadaşlarımın büyük harflerle “ra-ma-zan bayramı cnm” diye cevap attığı bayramdır.
ailemden uzak olduğum ilk ramazan bayramı. kutlu olsun babacığım.
Eski dostlarla buluşmak adına zaman ve mekan yaratması her ne kadar güzelse de akraba virüsüne bulaştırması biraz rahatsız edici olabiliyor kimi insanlar için. Tüm sözlüğün bayramını kutlarım.
ramazan ayının bitimiyle kutlanan 3 günlük bayramdır.

oldum olası sevmem bayramları. yıllarca alt katta oturan dedemlere (ailenin en büyüğü oldukları için) gidip yoldan geçerken selam verdiklerinin bile akraba sayıldığı o kocaman sülaleye -yüzlerce kişi- hizmet ederek geçti. daha sonra da annem ve babamın boşanmasıyla dağılan ailemiz bir türlü bir araya gelmedi. şimdi de babamın hayatta olmadığı ilk bayramımız. sanırım yıllarca farklı şekilde de olsa bayramlar nefret ettirmeye devam edecek bana kendini.