özgür türkiye ordusu

yakında türkiye'de adlarını bir manifesto ile duyuracak olan ordudur. dünya genelindeki 3. sınıf ülkelerde bir anda ortaya çıkan ordudur. ve genellikle hükümet karşıtı insanlar tarafından oluşturulur. baskıdan bıkan ülke insanları yüzyıllarca kendilerini yönetenlere karşı özgürlük mücadelesi vermiştir. tabiki bu mücadelenin adı (bkz: bağımsızlık savaşı) dır. ülke insanları sadece farklı devletlere karşı bağımsızlığını özgürlüğünü korumaz çoğu zaman yönetime karşı yapılır ve kazanan genellikle özgür halk olur.
hal böyle olunca orta doğunun durumu ortadayken artık sıranın türkiye!ye gelmesi gerektiğini düşünüyorum. malesef bizim en büyük düşmanımız bizi yönetenlerdir. avrupa ve amerika gibi modern devletlerin türk insanıyla bir alıp veremediği yoktur. hatta şuanda başta olan hükümet giderse ve karşıt görüş başa gelirse her türlü birliğe bizleri alacaklarına eminim.
(bkz: atatürk'ün gençliğe hitabesi)

Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
+1 imle destek vereceğim içinde bulunmaktan şeref duyacağım ordudur.