otostop ile asya gezisi

şansne gerçekleştirdiğim çok fazla zevk aldığım bir gezi türüdür. eğer otostop ile asyayı gezmek istiyorsanız ihtiyacınız olan bir adet kasktır. evet bildiğiniz kask motorcuların başına taktığı ama öyle gidipte nolan alın falan demiyorum. gayet yu1dum plastik kaskı bunu asyada herhangi bir ülkeden de temin edebilirsiniz.

1)kask motosiklet için avantaj sağlar. kafanıza kask takıp otostop çektikten sonra sizi bir çok motosikletli vatandaş durup lacaktır.

2)arkadaşım kask tamam da adam gideceğim yere gitmiyor. 300 metre sonra sola döndü. olsun önemli değil. bu sepeten dolayı 2. önemli faktör geliyor. satın alacağınız sim kart ya da yurt dışında da açık olan yerel operatörler. Neden? bu konuda olmazsa olmazınız google map olsun.offline çalışmasıda cabası. şimdi gideceğiniz şehri yazıyorsunuz meselam 1 km sonra sola dön diyor o 1 km yi o oa duran motosiklete atlayın nereye derse hemen telefondan gösterin vebu köşede inerim problem değil deyin.

3)çift çanta taşıyan bir sırt çantalı isen, sağlam omuz kaslarına sahip olman. çünkü birinci çantan sırtında. diğer çantayı motosiklet olduğu için adamı ve kendini rahatsız etmek adına önüne alamayacaksın. for this reason yani bu sebepten dolayı onu sağ ya da sol omzuna tek takıp elinle geriye ittireceksin. bu durumda belirli bir süre sonra omuz kaslarını oldukça zorlamana sebep olacak.

4) bazen size bakıp dalga geçebilirler. kesinlikle moral bozmayın ve ingilizcesi 'hittchikke' olan otostop kelimesinin asyada 'lifting' olduğunu unutmayın. aksi taktirte insanlar sizi anlamayabiliyor.

5) nereye gidiyorsun. örn; kerala. ooo oraya gidemezsin delimizin diyen insandan arkanıza bile bakıp daha fazla kendinizi anlatmaya çalışmadan hızlı bir şekilde uzaklaşın. o zaten hayata çoktan küsmüştür. sizide demorilize etmesine izin vermeyiniz.

6) hindistan,iran,nepal,srilanka,tayland,malezya,vietnam,kamboçya,maldivler yer yer parçalı bulutlu japonya ve tayvan otostop konusunda başarılı olan ülkelerdir onları sevin.

7)hindistan,iran ikilisinde sık sık yemek ısmarlarlar ve evlerine davet ederler buna hazırlıklı olun.

8) ben hiç otostop çekmedim asyaya gezmeye gideceğim direk oradan başlasam olur mu endişeliyim olur merak etmeyin bal gibi olur. hatta daha iyi olur.

9)sri lanka ve maldivler kafanızda kask ile 3 dakikadan fazla beklerseniz gelio beni bulun.

10) güler yüzü pozitifliği eksik etmeyin asya insanı naif ve yardımseverdir. ek oalrak sıcak kanlıdır. arabaya biner binmez belirgin bir ses tonu ile kim olduğunuzu ne yaptığınızı belirttikten sonra kesinlikle teşekkür etmeyi unutmayın.

11)hindistanda sizi yoldan alıp tren ay da otobüs durağına götürüp bilet alabilirler şaşırmayın

12)otostopu sevin size çok çooook şey öğretir. yeryüzünde asla karşılayamayacağınız insanlar ile karşlılaştırma fırsatı sunar onu sevin kollayın.

13)ambulansa otostop çekmeyi ihmal etmeyin. https://www.youtube.com/watch?v=bIHfLFM_0oQ&t=2sHİNDİSTAN AKSK İLE OTOSTOP
daha şimdi bitti, az önce girdim yurda yani. tayland da sadece pick up arkasına, iran da pul nederem piyadeyim demeye, singapur da otostobun sadece taksilere çekildiğinde işe yaramasına ve daha nicesine alışmak demek. Daha geniş açılısı Avrupa dan 180* farklıdır. Onaylandı.
Türkiye de otostop çekmeye alışan bizler için birazcık daha zor ama sadece birazcık. malezya iran dolaylarında sivil araçlar ücret karşılığı bi yerden bi yere götürme alışkanlığı edindiği için bazen dert anlatmak zor oluyor ama yine de çok keyiflidir çünkü genel olarak yardım sever insanlar. malezya taylandda insanlar birazcık korkak, hem yardım etmek istiyorlar hem de sizden korkuyorlar, o yüzden güler yüzlü olun iletişim kurun, geneli ingilizce biliyor zaten, bilmeselerde sürekli bakışıp gülüşün, varsa pisküvitiniz falan ikram edin ama çok olmuyor öyle şeyler karnınız hep aç oluyor bilirim.

Benim denk geldiğim araçların %80i aslında otostopu bilmiyor sadece yolda kaldığımı anlıyorlardı. Benim de ingilizcem biraz kıt olduğundan onlara şu noktadan sonra inerim sorun değili anlatmak zorluk çekiyordum. Çünkü genel olarak "aa aynı yere gitmiyoruz ben seni nasıl götüriyim" diye düşünüyorlardı. O yüzden onlara nereye gittiklerini sorup haritadan bakıp yolunuzun üstüyse tamm bende oraya gidiyorum falan diyin.

Bi de genellikle pikap arkalarında motorlarda gideceğiniz için askılı falan olmasın üstünüzde omuzlarınızı kapatın, mümkünse şapka alın. asyada tek güneş yanıklarımı otostoplarda aldım, o acıyla o çantayı taşımak işkenceydi ama her şeyiyle çok güzel 2 ay geçirdim keşke devam edebilseydim :)