otostop ile asya gezisi

konuyla ilgili 3 entry daha
Türkiye de otostop çekmeye alışan bizler için birazcık daha zor ama sadece birazcık. malezya iran dolaylarında sivil araçlar ücret karşılığı bi yerden bi yere götürme alışkanlığı edindiği için bazen dert anlatmak zor oluyor ama yine de çok keyiflidir çünkü genel olarak yardım sever insanlar. malezya taylandda insanlar birazcık korkak, hem yardım etmek istiyorlar hem de sizden korkuyorlar, o yüzden güler yüzlü olun iletişim kurun, geneli ingilizce biliyor zaten, bilmeselerde sürekli bakışıp gülüşün, varsa pisküvitiniz falan ikram edin ama çok olmuyor öyle şeyler karnınız hep aç oluyor bilirim.

Benim denk geldiğim araçların %80i aslında otostopu bilmiyor sadece yolda kaldığımı anlıyorlardı. Benim de ingilizcem biraz kıt olduğundan onlara şu noktadan sonra inerim sorun değili anlatmak zorluk çekiyordum. Çünkü genel olarak "aa aynı yere gitmiyoruz ben seni nasıl götüriyim" diye düşünüyorlardı. O yüzden onlara nereye gittiklerini sorup haritadan bakıp yolunuzun üstüyse tamm bende oraya gidiyorum falan diyin.

Bi de genellikle pikap arkalarında motorlarda gideceğiniz için askılı falan olmasın üstünüzde omuzlarınızı kapatın, mümkünse şapka alın. asyada tek güneş yanıklarımı otostoplarda aldım, o acıyla o çantayı taşımak işkenceydi ama her şeyiyle çok güzel 2 ay geçirdim keşke devam edebilseydim :)