orlando

florida eyaletinin şehirlerinden birisi.

şehirde bulunan tema parklardan dolayı turizm cennetidir.
Yılda ortalama 65-70 milyon turist ziyaret eder.
Virginia Woolf tarafından kaleme alınan parodi otobiyografi olarak nitelendirilen eser.

Yazdığı kitapların çoğunda cinselliğe ve tutkuya yer vermeyen Virginia sadece Orlando kitabında bu kalıbını kırmıştır. Ki Orlando karakteri pek çok açıdan Woolf’un aşk yaşadığı Vita’ya benzetilir. Bu eser Virginia ile Vita aşkının bir meyvesi olarak görülmektedir.

Orlando androjin bir karakterdir, hayat hikâyesinin ilk yarısında erkekken sonraki döneminde uzun süreli bir uykudan uyanıp kendini kadın olarak bulur. Bu değişimin nedeni belirsizdir fakat herkes bir şekilde bu duruma uyum sağlamıştır. Bu geçiş Orlando’nun karakter yapısında hiçbir değişim yaratmaz. Kişilik özellikleri cinsiyetle ilgili değildir zaten. Ayrıca Orlando ilginç bir şekilde ölümsüzdür, 1600’lü yılların İngiltere’sinde başlayan hikaye 19’uncu yüzyıla kadar sürer ve Orlando hala yaşamaktadır. Parodi bir biyografi olarak nitelendirilmektedir bu eser. Orlando 1992 yılında filme uyarlanmıştır.
orlando'ya genelde eğlence parkları için gidilir. gitmeden istediğiniz parklara yakın otellerde kalmak daha mantıklı. şehir merkezinde kalmanın bir manası yok. universal studios'a gidilmeli, özellikle de wizarding world of harry potter.