onur ünlü

Efsane dizi leyla ile mecnun’un yönetmeni kendine has tarzıyla sen aydınlatırsın geceyi, güneşin oğlu , itirazım var vb filmleri sinemamıza kazandırmış ve seyirci karşısına genelde hep ayni kemik kadrosuyla çıkmış başarılı yönetmen.
Yönetmenliğini yaptığı sen aydınlatırsın geceyi filminin fransadaki galasına gitmek için vize alamayan, leyla ile mecnunla gönlümüzde taht kurmuş başarılı yönetmen
Sevdiğim tek ünlü onur ünlü Aynı zamanda ah muhsin ünlü ismiyle şairlik yapan janti abimiz. Tek şiir kitabı gidiyorum bu dur.
Kendisi son derece şişirilmiş bir adam. Festival yönetimlerinin sürekli olarak ödül verme isteğini de anlamış değilim. Bir tane iyi filmi var mı diye sorsan yok ama (bkz: leyla ile mecnun) ' nun ekmeğini yemekte ve sonsuza kadar gider.
İtirazım Var filminden daha sonra izlemediğim yönetmen.

Kendisinin bu zamana kadar tek tutan projesi leyla ile mecnun'dur. Onun sadece yönetmenliğini yapmış senaryosunu yazmamıştır. Diğer çoğu projesi tutmasına rağmen sevenleri tarafından sahiplenilmiştir.

Kendisi yönetmenlik ya da sinema üzerine bir eğitim almamıştır. Anadolu Üniversitesi İletişim Sanatları yani reklamcılık bölümünü bitirmiştir.

Eski eşiyle yani Funda Alp ile sevdikleri işleri yapabilmek için beşinci boyut gibi dizileri yazarken, popüler ve daha çok para kazanmak için Cingöz Recai gibi gişe ve para getiren kötü filmleri çekmiştir.

Öncesinden biliyoruz ki filmler çekebilmek için kültür bakanlığından yardım ya da tefecilerden borç alırdı. Bu maddi konulardan dolayı kendisinin açıklamasıyla bir dönem mapusa düşme gibi olasılıklar bile olmuştur.

Gişe filmleri ve İnternet dizilerinin getirdiği para ve popülerlikle eşinden ayrılmış genç ve güzel bir oyuncuyla birlikte olmuştur.

Şimdileri ise çizdiği o eski muhafazakarlığın dışına çıkıp "İşgali fetih zanneden vasatlar beni takip etmesin!" diyebiliyor.
en sevdiğim filmi "sen aydınlatırsın geceyi" ile hayatıma girmiş, on parmağında on marifet yönetmen aynı zamanda "ah muhsin ünlü" mahlasıyla şiirleri de yazmaktadır.

oyunculuk, yazarlık-senaryo yazarlığı ve sinema dersleri verilen ve oldukça kaliteli eğitim standartlarındaki "film okulu"nun kurucusudur.
Bu adam çok mu akıllı yoksa bazı şeyler hayatında denk geldi de mi böyle kitlesi oldu hala çözemedim. Leyla ile Mecnun zamanları ben de dizinin hayranlarındandım hatta pek çok sefer çekimlere gitmiştim, oyuncular ve kendisi ile iletişimimiz olmuştu. Çekim aralarında çaaay diye haykırdığını hatırlıyorum. Deli yürek dizisinde umur karakteri ile oynamışlığı da vardır. Recep İvedik ile ilgili yaptığı son açıklamada saçmaladığını düşünüp bu kadar da boş yapılmaz ki be abi diyerekten takip etmeyi bıraktım son zamanlarda.
Figüranlık yaptığım zamanlarda bir defasında yönettiği dizinin setine gitmiştim. O diziye noldu hiç bilmiyorum. Dijitale çekiyorlardı adı da farklı bir şeydi hatırlamıyorum bile. Neyse bayağı tatlı biri gibiydi iş yapma şekli vs eğlenceli bir yönetmen. En azından gözlemlediğim kadarıyla eğlenceli bir şekilde yürütüyorlardı işi ama çok uzun sürmüştü set yavaşlıktan ötürü. O gittiğim diziden sonra da leyla ile mecnun tekrar çekildi exxen’e. Fakat izlemediğim bir dizi olduğu için merak etmiyor değilim. Çevremdeki birçok insan leyla ile mecnun’u öve öve bitiremiyordu genelde.

Ayrıca (bkz: ah muhsin ünlü)