mikonos

yunanistan'ın gece hayatıyla ünlü olan en pahalı adası. merkezi küçüktür ve sadece beyaz mavi renklerin hakim olduğu yapılardan oluşur. bildiğim kadarıyla ada üzerinde yapıyı başka renge boyamak yasak. merkezi bir uçtan diğer uca yürüyerek gezebilirsiniz. burada bulunan yel değirmenlerini hangi açıdan nasıl çekerseniz çekin hep güzel çıkar. öyle fotojenikler. ada üzerinde fazlaca gay club mevcut. zaten önlerinde bulunan renkli lgbt bayraklarından anlarsınız. kafanızı çevirdiğiniz her yerde kaslı erkekler ya da göğüs ve dudak silikonlu kadınlar görmeniz mümkün. ben bundan 5 sene önce gittim. özellikle son 2-3 yılda türkiye'den gelen turist sayısında büyük artış var diyorlar. adanın atmosferi değiştiyse bilemem.
kuşadası esnafının bir gemi dolusu eşcinseli şehre sokmaması sayesinde ünlü olmuş yunan adası. adamlar gemiden inemeyince özel beach partileriyle meşhur adadan davet alıyorlar ve reklamını her yerde yapıyorlar. seneler sonra ne bok yediğini anlayan kuşadası esnafı adamları tekrar çağırıp bu sefer kırmızı halılarla karşılasa da iş işten geçmiş oluyor.

herkes parti ortamı için gider ama aslında bir iki gün gidip hem merkezdeki küçük venedik ve değirmenleri görüp sahildeki mekanlarda deniz ürünü ve uzo götürebilir, hem de denizin tadını ve ara sokaklarda mavi beyaz evlerin içinde dolaşabilirsiniz. uslu bir çocuk olursanız şehrin meşhur pelikanı ile ara sokaklardan birinde karşılaşır, hatıra fotoğrafı çekinirsiniz.
gariban öğrenci Türk gencinin gidip eğlenebileceği bir ada değildir. Gündüz başlayan beach-pool partileri ile ünlüdür. Genelde girişler ücretsizdir ama içeride içki/yiyecek fiyatları koyar. Bir şekilde girseniz bile 1 bira ile 7-8 saat geçirmeye çalıştığınızı gören güvenlikler ertesi gün bir bahane bulup sizi beach-club'a (haklı olarak) almazlar. Tüm avrupa'dan gençler gelir ama özellikle italyan turist sayısı çok fazladır. Gelenlerin büyük bir bölümü de Gay&Lezbiyen'dir.