machu picchu

inka dilinde "yaşlı dağ" anlamına gelen machu picchu peru'nun cusco şehrine 80 km uzaklıkta Bir Dağın Tepesinde gökyüzünün, dağların ve nehirlerin tam ortasına kurulmuş bir kenttir. tek bir düz arazi olmayan dağın tepesine 50 senede inşa edilen bu şehir aradan geçen 500-600 sene boyunca yağan milyonlarca litre yağmur, onlarca deprem ve fırtınalara rağmen yıkılmamış, yok olmamış olmasının nedenleri arasında inkalar'ın çağının çok çok ilerisinde benzersiz mimar ve ustalara sahip olmalarının ve şehrin yıllarca kimseler tarafından bulunamamış olmasıdır.

machu picchu - mafyagorunumlugezgin-0xx1i
güney amerikanin en dikkat çekici ülkelerinden biri olan peruda bulunan inkar antik kentidir ve buna ek olarak yeni belirlenen dünyanın yedi harikası içerisinde yer alır.
bunun en büyük sebebi ise bunca yıla rağmen dayanıklılık gösteren ve korunan bir yapıya sahip olmasidir,
yazı ve ya tekerlek gibi önemli buluşlara imza atmamalarina rağmen taş yükleme sanatını ve mühendisliğini neredeyse tek başına zirveye çıkaran inkalara ev sahipliği yapmis olan kenti izlemek için tırmanış yapılan etraftaki dağlara çıktıktan sonra gördüğünüz manzara tepenize pamuk yapıştirilmis hissi verir.