lüks taksi

Atatürk Havalimanı'nda ''lüks taksi'' hizmeti başladı. Ücreti normalin iki katı olmasına karşın taksicilere güvenmeyen özellikle turist arkadaşlar için öneririm. Güzel olacağını umuyorum. VİP TAXİ olarak yazılsa daha fazla iş yapabilirler.
taksi genel itibariyle: kent içinde yolcu taşıyan ve ücreti taksimetreyle belirlenen ticari otomobildir. son zamanlarda taksiler de çeşitlendi. uberler, pet taksiler, maviler, sarılar vs vs. evcil hayvanları olanlar için pet taksiler mevcut mesela. istanbul da yaygın bir şekilde hizmet veriyorlar. konuşma yetisi olmayan, kendilerini ifade edemeyen hayvanlarınızın da seyahat ihtiyaçları vardır. ve bu seyahat lüks değil gerçek anlamda ihtiyaçtır. veterinere ya da başka bir yere gideceğiniz zaman diğer taşıma araçları sizi almıyor. pet taksi çağırmanız gerekiyor.
https://www.pettaksi.net/
İstanbul'da taksi hizmeti diye bir şey yok ki lüks taksi hizmeti olsun. Ne kadar denetlense de yine bir şekilde vukuat içinde oluyor taksici esnafı. 90'lı yıllardan beri aynı sayıda taksi olduğundan araçların konforu değişse de eğitimsiz ve kaba şoförler lüksün de içine ederler.