kampta konfor aramak

/ 4
Bir arkadaşımı gördüm geçenlerde. Kampa gidecek ve öylesine heyecanlı ki. İnanılmaz bir maceraya atılacağım, 3 gün evden uzakta vahşi doğada yaşayacağım diyor. Bende meraklıyım kurcaladım biraz ne var ne yok diye.
bmw 1200 gs adventure (3 tane full dolu yan ve üst çanta), husky çadır, husky anapurna uyku tulumu, şişme yatağı zira öyle, termos stanley, içinde hala sıcak çayı. sonra soğutucu portatif buz dolabı. Bıçağı, testeresi, baltası zaten 500 liradan fazla. çeşit çeşit bilimum yiyecekler. Izgara teli, tavası,tenceresi,tabağı, kaşıt,çatal,bıçak... el feneri,çadır feneri,kitap okuma tableti,laptop'ı,mark3'ü,kulaklığı,mp3'ü vs vs.. Daha sayamayacağım o kadar çok şey var ki. Bir tek bana mı öyle geliyo bilmiyorum ama bu tarz bir kamp ruhu, kamp ruhu değildir. Herşey minumumlardayken daha çok zevk almaz mı insan? Çoğumuz öyle bir kamp çantası hazırlıyoruz ki sanki savaşa gidecekmişiz gibi. Bir tek ben mi böyle düşünüyorum yoksa?
kampta ilk başta elektronik eşyalardan uzaklaşmak, iletişimi kesmek lazım.doğa ile baş başa kalmak duygusunu tatmaz ise kamp yaptım demesin.
kamp sürecini rezaletle sonuçlandıracak beklentidir. kamp bu abicim. konfor arayacaksan otur evinde.
bende şişme yatak kullanıyorum ama belim rahatsız kullanmasam kamp yapamam. rahatına düşkün olmak o kadar da kötü gelmiyor bana
bence kamp demek elektronik aletlerden uzaklaşmak demek olmamalı. yani belki bir yazarım ve kafamı dinlemek için böyle bir şey yapıyorum. o sırada edebi üretim yapacağım? ya da elektronik hiç bir şey almayınca büyün gün kampta ne yapacağım? hadi odun topladın ateşi tazeledin, (sevmem ama) odun ateşinde çayını da yaptın içtin, kitabını okudun biraz uyudun uyandın eee sonra? insan bir süre sonra tıkanıyor ister istemez.
elektronikten uzaklaşıp uzaklaşmamak mesele değil. kampçı yapan arkadaşlarımızın bir çoğunda mükemmelliyetçilik var. bardağı stanley olmadan kamp yapamayan veya çadırı husky olmazsa olmayan bi nevi gösteriş yapanları eleştiriyorum. dediğim gibi kampın en güzeli bence herşey minimumlardayken olur. çünkü zaten kampa gidiyorsan hayatımıza fazla fazla girmiş maksimumlardan kurtulup, kafa dinlemek için gidiyoruz. evinde masanda duran macbook kamp çadırında da olacaksa ne anlamı var? al eline kağıdı kalemi, yap edebi üretimini (üstteki entrye ithafen). evde temize geçersin.
her şeyin bir zamanı olduğunu düşündürten hadisedir. kamp cepte para yok ev araba yok yok allah yok zamanlarında güzeldir. geçen yıl makina mühendisi ve mimar gelirleri güzel bir çift arkadaşımla kampa gittik. o kadar dedim gitmeyelim güzel bir otel bulup kalalım rahat edemeyiz diye dinletemedim. sonuç? sonuç gece 3'te yer çok sert diye otel aramaca. yer küre yataş mı olacaktı demedim tabi. bilmiyorsanız ellemeyin bidaha cağnım dedim.
Yoğun veya hareketli bir çalışma temposu olup yeri gelince sadece 2 haftada 1 gün tatili olan insanlar tarafindan arzulanmasını yadırgayamayacağım mesele.
/ 4