iskender pala

Bana divan edebiyatını sevdiren adam. Ama sadece bana değil galiba bir nesli divan edebiyatıyla tanıştırıp, anlatan, sevdiren 1958 doğumlu edebiyat araştırmacısı.
Matematik okumaya çalıştığım yıllarda nerden düştü elime bilmiyorum ama 4-5 kitabını okuyup sonra gaza gelip kocaman divan sözlüğü vs aldım ama tabii tez yazmayacağı için saçma bi hareket olmuştu

Bu adamı okurken zaten rezil olduğunu bildiğim eğitim sistemini iyicene iliklerime kadar hissedip kendim için üzüldüm. Çünkü edebi yanıyla birlikte tarihte var tabii içinde ve tarihe de merak sarmaya falan başladım derken aslında neyi sevip sevmediğim hakkında hiç bir fikrimin olmadığını, 22 yaşıma kadar edebiyat ve tarihten iğrenen bir insan olduğumu düşünürdüm. Üzüldüm kendim için.

Başka bu tarz kitap elime alıp okudum desem yalan olur divan edebiyatını sevdik ama gidip divan şiiri okuyacak kadar olduğunu sanmıyorum, bu adamın eski şiirlerden alıntıları kullana kullana tarihi hikayeleştirerek yaptığı anlatımlar çok güzel. adamın dilini, tasvirini, aşkı algılayışını sevdim.

4-5 kitabından sonra ara verdim kitaplarına çünkü bi yerden sonra tekrara düşer gibi geldi dedim biraz araya başka şeyler sokayım bitmesin sürsün bu düş, sıkılmayayım.

Not. siyasi duruşu beni hiç ilgilendirmiyor. Ben onu divan edebiyatı araştırmacısı bir yazar olarak değerlendiriyorum.