iqos

pmi (philip morris international) tarafından tüketiciyle buluşmuş elektronik sigara/sigara sektöründe yeni bir çağ başlattığını söyleyebileceğimiz ısıtma yöntemiyle nikotin ihtiyacınızı karşılamanızı sağlayan ürünlerin ilkidir iqos. Dijital tütün buharlaştırıcı diyen de var.

Sigaranın yanmadan dolayı hem doğaya hem insan vücuduna verdiği zararları azaltmak amacıyla geliştirilmiş bir teknoloji olduğunu söyleyebiliriz. Kül derdi de yok. Tütün tamamen elektronik bir sistemin verdiği ısıyla ısınıyor ve bu sayede kişiler nikotin ihtiyacını sigara mantığıyla içine çekerek karşılayabiliyor.

Çalışma sistemi ulaşılabilir kolay bir bilgi olduğundan zararları, yararlarına değinmekte fayda var. Zararları henüz tartışma konusu, herhangi bilindik bir yan etkisi vs. yok. En azından sigaradan daha zararlı veya yararlı gibi bir söylem bulunmuyor. ‘Maksimum sigara kadar zararlıdır.’ ise popüler düşünce/yorumlardan.

Yararı diyemeyiz ancak olumlu yönlerine bakacak olursak, öncelikle kül derdi yok. Yalnızca izmariti atmanız gerekiyor bittiğinde. İzmarit de kokusu olmadığından rahatlıkla cebinizde saklayıp en uygun çöpe atabilirsiniz (yere atmayalım lütfen). Elinizde sararma, koku yapmıyor. Zaten kendi kokusu da yok. Kendim iqos içiyorum ve tek sebebi sigara kokusundan nefret eden bir tiryaki olmam (evet saçma biliyorum). Evinizde rahatlıkla içebilirsiniz. İlk ısınma sırasında bir kokusu var ancak çok kısa süreli bir koku oluyor ve rahatsız edici bir koku değil. Tüketim sırasında dumanla birlikte kokusu da dağılıyor, uçup gidiyor. Herhangi bir sinme vs. derdi kesinlikle yok diyebilirim.

heets bilindik en ünlü sigara markası iqos’lar için. Bazı ülkelerde marlboro, parliament gibi markaları olduğunu da okudum ancak henüz denemedim.

Fiyatları ise ortalama 40-50 euro aralığında bir sene garantili şekilde cihazı temin edebiliyorsunuz. Sigaralar ise her ülkede ortalama normal sigara fiyatlarıyla aynı. Örneğin litvanya’da marlboro gold 4.15 euro heets 3.40 euro an itibariyle (2020).

Şarj? Aslında kötü birşey söylemek istemem çünkü tam şarjla neredeyse 1.5 paket heets içebilirsiniz ama bazen öyle bir anda canınız sigara istiyor ve içemiyorsunuz. Evet belki de kullanıcı hatası ama işte... Burada şu konuya da değineyim, bir kaç iqos versiyonu var. İlk çıkan ürünlerinde tek seferde bir heets içip iqosu şarj edip ikinciyi öyle içmeniz gerekiyor. Ancak şu sıralar yeni çıkan versiyonlarında 2 tane içebiliyorsunuz. Henüz 3 tane arka arkaya heets içebilen bir yiğit görülmedi ama yakındır, o da olur.

Tavsiye eder miyim? Ne sigara ne iqos hiçbir tütün ürününü tavsiye etmiyorum ama illa içecekeniz iqos bana göre sigaradan bir tık daha iyi. Bana göre çünkü sigara kokusu bana göre oldukça leş.



iqos - turuncuyolcu-xhuH8
iqos - turuncuyolcu-oQtwM
iqos - turuncuyolcu-fkITC
çeyrek sigara kartuşunun takılarak kullanıldığı elektronik sigara. diğerleri gibi buhar değil tütün ile kullanılıyor. hiç sigara kullanmadığım için çok detaylarını anlamasam da, pasif içici olarak kullananlardan yoğun duman çıkmaması ve kokutmamasından ötürü beğendiğim hede.