intihar etmek

/ 3
bu konuda ilk tanımı ekşisözlük yazarlarından "aradadüşünür" adam akıllı yapmışıtr. ve bu yazarın intihar eylemi tanımına ulaşmak için buraya tıklayınız 5. entry dir.
bu hayatta çözülemeyecek dert yoktur. her ne kadar başka yol yokmuş gibi gözükse de emin olun vardır sizin aklınıza gelmiyor olsa bile birine sorun danışın onun aklına gelir. hiçbir şey hayattan daha önemli değildir.
hayattan beklentisi olmayan insanların gözünü karartması veya nefes almak dahi istemeyip farklı bir yaşantıya geçtikleri nokta. kimine göre kurtuluş kimine göre korkaklık. korkak insan ölüme yaklaşamaz. bilinmezlik cesaret ister. ya cahil cesareti ya cesur yürek. neyse intihar etmeyin belki piyango falan çıkar kim bilir.
dertten falan değil de intiharın bana göre asil bir tarafı da var. şu an yaşıyor oluşumuzun hiçbir mantıklı açıklaması yok, intihar ise büyük anlamlar taşıyor. para, mülk, sosyal statü, başarı, mutluluk, sevgi falan içinde bulunduğumuz kaosu bastıramıyor. kişiler depresyona giriyor, ruhsal sorunlar yaşıyorlar çünkü inanılmaz bir karışıklık içinde yaşıyoruz. sorunlarla baş etme becerimiz bize güç verse de sorunların birbiri arkasına gelmesi bize sonu olmayan bir yolda olduğumuzu düşündürüyor. ölüm bizim için bir exit. kendi hür iradesiyle ölümüne karar veren insanlara her zaman saygılı duyuyorum.

dipnot: afedersin salaklığından intihar eden ergenler bu söylediklerimin çok çok dışında.
daha dün böyle kafama esti sokağa çıktım, yolları uzata uzata yürüyorum eve nasıl dönesim yok.dedim lan biri taksa bıçağı ne yaparım, müzik dinliyorum ama bir taraftan da arabalara karşı çok dikkatliyim.1 saat falan dolaştım sonra hızlı adımlarla ölüm korkusuyla eve kaçtım dslkgs hani böyle de korkak biriyim sdklgs belki de bir başkasının beni öldürebilme kabiliyetine sahip olmasına sinirliyimdir bilmiyorum.

Özellikle intihar eden kişi hiç beklemediğin biriyse garip, o insan çevrende muhabbet edip kahkahalar atan insan ve sen onun içinde olup bitenleri hiçbir zaman anlamamışsın, hayata tutunmasını sağlayan ipi gevşetenlerden biri de sensin.
ademoğlu ve havvakızının yaşadıkları hayatta her şeyi tattıkları ve bundan sonra yaşamanın kendini tekrar etmek olacağını düşünmesi sonucu gerçekleştirdiği eylemdir.

sadece psikolojik olarak çökmüş insanların değil aksine mutlu mesut hayat sürmüş insanların da yapabileceği bir eylem olma özelliği taşımaktadır.

insanın hangi durumda olursa olsun ölümüne kendi özgür iradesiyle karar vermesi asil bir eylemdir.

(bkz: mehmet pişkin)
Asil bir eylem değildir. Ölmekten korkulmadığı için korkaklık değildir ama yaşamaktan korkulduğu için korkaklıktır.
Ağır depresyonda olan kişilerin gerçekleştirdiği eylemdir kişinin hayattan beklentisi kalmamıştır kendini bitmiş tükenmiş hisseder yorgundur içinde bulunduğu bunalımla ölmek ister bunuda kendi kararıymış gibi yapar yani ölmek için emindir ama dur be kardeşim neden ki diyemezsin çünkü öylede güzel saklarlar ki içlerini öyle güzel öyle içten gülerleki hayat doludurlar onlar yanlarına gittiğinizde huzur bulursunuz sonra uyanırsınız ve sizin uyuduğunuz yada herhangi birşey yaptığınız o gün kendi ölümüne karar vermiştir sanırım biraz içimi döktüm intihar diyince aklıma sadece arkadaşım #savaş gelir mutlu uyu canım arkadaşım..
Geçen okuduğum bir tweette çok güzel dokunmuş hislerime;

İntihar notuma “Kırlarda çiçekler artık bensiz açacak, baharlar yerini kışa bırakacak ama ben olmayacağım” yazıp aranızdan ayrılmak istiyorum ama bana inanan, ihtiyacı olan insanlar için hala buradayım.
Bu lanet dünya ve içindeki pislikler içinde yasayamayacak kadar iyi biri olduğunu anlamış olmaktır , öyle ki ailenden seni iyi biri olarak yetiştirdiği için nefret duyabilirsin ,
/ 3